Awww Chak v(^_^)v

My Photo
Minah Kilang yg suka merempit... Suka berangan... suka makan.. suka melalak.. suka suka nak buat apa... suka hati and suka blur.. hihi yang penting Just be my self V(^_^)V
HOME TIPS PETUA MADAH SHARING

Thursday, August 07, 2014

Teaser: Happy 2 months anniversary

As-Salam..

Sedar Tak sedar dah 2 bulan cikda begelar isteri.
Ya isteri.. allhamdulillah.. setelah perlbagai cabaran dan rintangan dihadapi (ayat macam teruk je hehe)akhirnya 7 june 2014 cheda sah menjadi isteri Zaharizal Abd Talib..

Disebabkan terlalu sibuk, Maka blog diabaikan... Nak update tapi full draft je..
Apa pun entry ni just nak share sedikit gamba sekitar majlis akad, kenduri dan bertandang..









MUA kenduri dan bertandang: 
Syarifah Nadia AlJufri(FB page)
Potograher akad dan kenduri(PUTIH):
Hairie Rahim  (FB)
Potographer Bertandang (baju hijau):
ASAL LENSA (FB)

Akad nikah make up sendiri..


Thanks being a part of my life..
Allahmdullillah terima kasih atas pinjaman ini ya allah..

Next review all the preparation ideas for other b2b.. 
And im officially being exb2b hehe

Monday, March 17, 2014

My pree weding

Assalamualaikum...
31.3 lepas cida dengan tunang pergi shoot gamba pree wedding dekat muzium bukit mertajam,
Idea asal nak buat dekat bendang, ala-ala org kampung.. Tapi sekarang dah musim tuai padi, tukar plan snap dekat ladang getah. Motong getah style kata abam potogh hehehe.. So carilah tikar mengkuang, baju kedah, payung jepun, dengan mangkuk tingkat sebagai props..
Namun kita merancang allah jua yang menentukan.. Hujan lebat petang tu.. Jadi tukar lokasi ke Muzium Bukit Mertajam.
Cheida sendiri tak tahu kuwujudan muzium tu.. Hehe.. Sampai lebih kurang pukul 6 petang. Abis dalam pukul 7.
Hasil gambanya memang terbaikk puas hati... Abg zack pon sporting snap gamba kita relaks je.. Tak de kekok. Pandai dia suruh kita Relaks - relaks dan santai..
Jom tengok hasilnya
Kepada anda yang nak cari Potographer cheida suggestkan ambil abang zack kadopi ni.. Memang terbaik hasil - hasilnya.. Puas hati.. Korang boley contact dia direct di fb zack kadopi
Atau page lensa pixca.

Tuesday, March 11, 2014

Keyboard Warrior?

Assalamualaikum...


Macam-macam ragam dan reaksi yang dapat dilihat berkenaan dengan isu yang tengah hangat sekarang ni MH370, sama-samalah kita bedoa agar dipermudahkan segalanya..
Disebabkan isue yang hangat ni maka munculah pulak
yang pakat jadi engineer, analysis data, pakar geography,ustajah & ustaj FB/ tweeter dan lain-lain.
Ada jugak yang mengambil kesempatan berlakon seolah-olah dia merupakan ahli keluarga yang terlibat.. haish... manusia sebegini apa yang patut kita gelarkan ya?
 Dengan pelbagai pendapat dan pandangan maka munculah keyboard-keyboard warriors.

Definisi bagi keyboard warrior adalah:-

 "A Person who, being unable to express his anger through physical violence (owning to their physical weakness, lack of bravery and/or conviction in real life), instead manifests said emotions through the text-based medium of the Internet, usually in the form of aggressive writing that the Keyboard Warrior would not (for reasons previously mentioned) be able to give form to in real life. "


Jadi berdasarkan definasi keyboard warrior tu maka dapatlah kot korang tahu ciri-ciri keyboard warrior ni? hehehe malas nak ulas panjang-panjang kang orang cakap aku plak keyboard warrior hehehe. Kepada yang terasa tu harap behentilah jadi keyboard warrior ya.. Tak mendatang faedah pon. menambah musuh lagi adalah.







kredit gambo to: forum.cari

nota kaki: semalam berperang dengan keyboar warrior di FB. geram betul bila dia kaitkan tudung aku dengan statement yang aku keluarkan.. hurrrhhhhh geram2... 

Monday, March 10, 2014

Majlis Bertunang Syazwana

ASSALAMUALAIKUM


Sabtu lepas 1.3.2014, one of my best friend since form 1 lagi dah join club kami.. Tahniah wana dan kamil.. Doakan langkah pertama ini dipermudahkan untuk langkah seterusnya!

Wana ada tempah selendang dari cheida.. Jadi macam biasa kerja last minit baru jadi hewhewhew..
Cheida jahit simple ja since viel dia dah beli siap.

Konsep tunang ni simple n sweet jadi cheida buat manik crumble atas kepala supaya kelihatan seperti cekak diatas kepala. Make up pon done by me.. Make up simple je.
Cheida tak pandai sangat.

Tapi buat juga demi kawan sebab dia ni kelam kabut sangat..
Smua perancgan disiapkan lebih kurang 2 minggu hehehe. Allhamdulillah semua berjalan lancar.

To Wana.... Dugaan bertunang ni kuat..aku doakan hang lebih cool dan kurang kelam kabut hahaha..

Setakat ini je entry kali ini..
Till then..

Monday, February 24, 2014

Engineering Week Teambuilding

Assalamualaikum w.b.t
Hi uolls.. Hari sabtu lepas kilang cheida ada buat engineering week teambuilding dekat hotel park royals, penang.
  Tahun lepas tak join pon. Buat dekat escape teluk bahang, so tahun ni buat cheida join! Best juga aktiviti treassure hunt menguji minda! Dari pukul 8 habis pukul 2.


sebelom mula jom selfie hahaha

Cheida tiba lewat jugak tapi sempat sarapan juga. Biasalah bila sampai tu amik kedatangan, bahagi kumpulan dan taklimat. Park Royal hotel tertelak di batu feringgi. Tempat Mr arrogant honeymoon tu. Hotel dia memang cantik!! View dia tepi pantai halamakk jatuh cinta uolsss fefiling ombak rindu pon ade.
mula menjalankan misi!
Aktivit yang dilakukan simple je tapi mencabar minda jugak la. Kami kena pusing satu batu feringgi  untuk mencari jawapan setiap soalan yg diberikan. Sebab setiap jawapan semua berkaitan dengan tempat yang kami lalu. So secara tak lansung barulah cheida tahu sebenarnya banyak benda yang best dan menarik dekat batu feringgi yang cheida sendiri tak tahu sepanjang duduk penang 20+++.

disebabkan panas kena buat topi dari paper ya.. prihatin kan task2 yang diberi haha

Wahh penat gila uols walaupun aktivit hanya sekerat hari ja.. Tapi letihnya masyallah.. Sebab apa? Kena belari dekat pantai bnyak pasir!! Dengan panas teriknya sobkh2 habis hitam terbakar chieda huuu.. Berat kasut masok pasir.. Berat badan lagi nak belari huwaaarghh..


dekat dengan hard rock hotel je.. so jom bergamba dahulu hehe

sesi berbincang cheida snap gambo je haha my grop!! grop 10! wehaa
Tapi weolls enjoys.. Sebab aktiviti masa ni lah dapat buli manager balik kihkihkih.. Sebab diorang tak boley jadi lead. Kena ikut pulak arahan lead yang kuli ditempat kerja dan aktiviti yang ada.. Hahaha..
Abis semua aktiviti dalam pukul 1 dan gerak untuk makan tengah hari!!
Part yang ditunggu tunggu oleh cheida hahah.. Cheida tak sempat snap gambo makan sebab dah lapar sangat..


ok gamba last kereta ni bukan pameran semata-mata.. ada roadtax lagi uolss maksudnya berjalan! rare sangat!

Aktivit yang singkat tapi sangat bermakna! Best dan rasa nak pergi berkelah dan honeymoon dekat batu feringgi jelah nanti hahahha lorh apakah??
Anyways thanks for read
Love uolss!!

Monday, February 17, 2014

Pengakhiran 2013

Assalamualaikum...

Baru nak post dan share dengan korang pengakhiran 2013 cheida. Pengakhiran 2013 cheida tidaklah begitu baik. Sebab Handphone cekai cheida dirembat oleh seekor manusia, Sebab apa panggil seekor pulak? 
ada ekor ke macam haiwan ke? Dia memang tak ade ekor macam haiwan tapi mungkin macam setan! 
sebab mencuri kan perangai yang syaitan suka! Huh geram sangat!

Korang bayangkan tinggal beg atas work bench kejap je untuk pergi Tier 1-->2, dalam 15 minit pada hari kejadian. Teir tu daily meeting la 1--2 tu level band pekerja yang terlibat dalam meeting tu lah, tu kira pangkat kami di dalam kilanglah. .Antara sesama pekerja kuli kalau bos keatas akan ke Tier 3-->4

Jadi habis meeting selalunya kumpulan pertama keluar dulu operator dan planner. Sebaik saja habis meeting. cheida ke tempat seperti biasa. Ambillah hp dan duit untuk pergi sarapan.. Tetiba Hp cek hp tak ade.. Tapi purse ada. Cuma masa tu bernasib baik dalam purse tak letak wang tunai banyak... 
huwargg masa tu nak nangis dah.. (T__T) dah habis geledahh beg pergi ke loker, pergi ke semua yang cheida lalu semasa datang tadi, tempat tak jumpa! Try call! Sah hilang sebab HP dah dimatikan.. Nasi dah jadi bubur. Jadi issue spot check.. semua buat.. Tak ada makna dah.. menangislah daku seharian!! (T_T)

Selama sebulanlah cheida sasauu.. Tak online. tak de FB,wassap,wechat haaaargh paling stress
masa tak ade hp tu lah ramai rakan-rakan pm tanyakan pasal shaklee dan nak oder itu ini.. Stressnya..
sabar je masa tu.. Contact number rakan-rakan semua tak ade.. Hidp dah terbiasa dengan HP internet 24 hours. Tetiba nah.. pinjam HP lipat adik sepupu samsung punya huhuhu... Nasib la adik sepupu baik hati.boley call dan sms.. 

Budget bonus beli barang hantaran dah bertukar plan terpaksa beli HP!! Memanglah ada kawan- kawan nasihat pakai je hp yang murah tapi ada semua application yang kita nak guna macam alcatel ke,samsung model itu ini, lenovo.. Macam-macam idealah diorang bagi. Lepas tu beli lainTapi cheida bukan jenis macam tu.. Alang-alang beli baik beli yang puas hati terus! Tak payah nak tukar 2,3 kali! huhuhu..

RIP sony xperia neo huuu
Maka begitulah pengakhiran cheida 2013.. suspect? hehehe memang ada dan rasanya sangatlah tepat..
mungkin orang yang sama dok rembat duit. Tak apalah.. tak baik tuduh tanpa bukti. nanti jadi fitnah.. ALLAH je maha mengetahui. sedihkan?huuu  tak sedih? tak apalah jadi kat hampa baru hampa taw! hahaha 

Sunday, February 16, 2014

Im Back!!

Assalamualaikum..

Fuuuyooo title macam gempak je kan hahaha..Dah lama cheida tak menaip berikutan ada masaalah teknikal yang tak tahu punca kenapa..Membuatkan mood kelaut untuk mengupdatekan blog.
Walaupun cheida tak update tapi cheida selalu je jengah-jengah dan stalk blog-blog korang ok!!

Terima kasih buat blogger Nick tolong cheida cek balik apa punca blog ni jadi gelong hahahah.. Walaupun sebenarnya tak tahu jugak apa punca sebenar tapi sedikit sebanyak dapat jugak kembalikan blog kepada normal hahaha!! Terima kasih Abey Nick oi!! Korang kalau nak tahu apa-apa tips yang berguna dunia blog ni boleh pergi ke blog nick nashram ! banyak ilmu yang dikongsikan!

Lagi sekali nak ucap Thanks youuu verrryy muchh Sir Nick !! Speking sikit sebab dia kan cikgu English.

Seperti biasa ada yang tahu dan ada yang tak tahu.Tahun ini insyallah cheida akan bertukar status..
Apapun masih dalam perancangan. Bila tiba masanya akan cheida war-warkan..
Doakan agar semua urusan cheida dipermudahkan yea dears!

trowh back e-day

Setakat ni apa yang dirancang berjalan agak perlahan namun lancar.. Orang cakap biar lambat asal selamat khen! Untuk yang major part ada yang dah satel dengan deposit ada yang belom satel. Katering belum cari lagi. Borang insyallah next month akan disatelkan memandangkan tempoh sah laku HIV test 3 bulan saja so kena buat bulan depanlah kan..

lempaq belakang e-day

Walaupon agak terlambat tapi cheida nak ucapkan selamat tahun baru buat semua rakan bloggers..
Yang mana follow blog cheida terima kasih banyak-banyak.. maaflah cheida tak sempat nak jengah dan follow balik blog korang. Insyallah akan cuba terjah dan follow kembali..

Akhir sekali terima kasih buat semua pembaca dan followers blog aweks kilang!
Tanpa korang blog cheida ni tak ada makna huhuhu..


P/S: cheida sekarang dah jadi ahli shaklee kalau sape-sape berminat nak beli or bertanyakan pasal product shaklee boley add cheida or pm cheida kt Facebook 

Labels

10 (1) 10 perkara (1) 2013 (1) air tulang belakang (1) akad nikah (1) apex (1) Artis (1) B2B (7) B3:BR (3) battle royale (3) beadings (1) berkenalan (1) bertandang (1) bertunang (1) besday (1) bff (3) blogger (1) blogwalking (1) Bosan (8) cantik (5) carta 10. (2) cerewet (1) Cerpen (3) changes (1) Che Ta (1) Che Ta dengan Zain (1) chewi (1) coklat (1) Dong Xinyi (1) dslr (2) e-day (2) e-day.dilema (1) emosi (1) engagement (2) engineering (1) facebook (1) GA (1) gadis (1) gelabah (1) gembira (6) geram. (1) girls (1) good luck (1) Gosip (1) Gossip (1) guest book (1) guys (1) hantaran (2) hasil kerja (2) hati-hati (1) henna (1) hilang (2) hormat (1) imback (1) info (2) insomnia (1) jalan2 (3) jambu (1) Kahwin (5) kamus (1) kegemaran (1) kehidupan (1) kejam (1) kemalangan (1) kematian (1) kenduri (1) kesayangan (2) kesihatan (1) keyboard warrior (1) kilang (2) komen (1) kondem (1) kopi pes (1) kosmo (1) kutuk (1) lamaran (1) leader (1) lelaki (1) libas (1) listen (1) loghat (1) maal hijrah (1) macam-macam (1) madah (11) makan2 (5) make up tunang (1) Malam berinai (1) mama (1) memory (5) meniru (1) menyampah (4) menyicah (1) MH370 (1) moments (1) motivasi (1) Mua (1) nikah (1) pantang (1) patung (1) pearl shawl (1) pedoman (3) pembohong (1) pengkhiran (1) penyamun (1) penyibuk (1) perccubaan (1) personaliti (1) petua (2) photo props (1) photograpy (3) potographer (1) pusat (1) quota (1) raya (2) ready (1) rempit (1) review (8) risiko (1) rojak (1) romantik (1) Safi (1) sagment (2) sahabat (1) sakit (9) salam (1) sayang (5) sedih (14) selendang (1) shaklee (2) sharing (27) shawl ciffon (1) sibuk (1) sifat (1) solat (1) steamboat (1) stres (1) sweet memory (2) tabah (1) tahun baru. (1) tak elok (1) teambuilding (1) tempahan tudung tunang (1) tensyen (4) terkejut (1) terlanjur (1) teruja (1) tips (1) tragedi (1) tudung (1) tudung nikah (1) tudung tunang (1) tugasan (3) Tunang (7) umur nabi (1) uncle gedek (1) untuk dia. (1) upsr (1) viel (1) vit C (1) Vote (1) wordless (6) work (1)