Awww Chak v(^_^)v

My photo
Minah Kilang yg suka merempit... Suka berangan... suka makan.. suka melalak.. suka suka nak buat apa... suka hati and suka blur.. hihi yang penting Just be my self V(^_^)V
HOME TIPS PETUA MADAH SHARING
Showing posts with label sedih. Show all posts
Showing posts with label sedih. Show all posts

Thursday, December 20, 2012

Pasrah





Apa yang perlu aku lakukan?
Setelah aku mengetahui kebenaran?
Adakah perlu diteruskan?
Atau hanya berhenti di pertengahan?
Adakah ini dosa atas kesilapan ku?
Atau ianya ujian buat diriku?
Hanya berserah dan pasrah..
Agar diri diberi petunjuk..
Dan kuat menghadapi ujian yang ada..
Kini hanya Jodoh yang menentukan segala
Ku percaya akan qada & qadarnya
Apabila dia mengatakan Qunfayaqun.
Maka terjadilah segalanya




p/s: sedih dan pasrah

Thursday, December 13, 2012

Cinta Terhalang

As-Salam..


     Hari itu ada baca dari salah satu blog kegemaran iaitu cik fifie pasal cinta terhalang oleh orang tua.. Hmm then cheida terkenang kembali kisah dimana suatu ketika dulu cheida sanggup bergaduh dengan mama cheida semata-mata kerana CINTA dan LELAKI!!


    Ya aku anak derhaka!! Korang gelarlah apa pun itu hakikatnya! Meh Flash back detik perkenalan aku dan dirinya cewahh ayat bebunga plak.Aku dan dia kenal sejak dibangku sekolah. Pada mulanya ketika zaman persekolahan kami tak pernah bertegur sapa (since he is the best and top student in our school). Jadi dia seorang budak yang skema lah. Nak dijadikan cerita, detik pertemuan bermula dan kembali ketika di bus station, dia perjalan pulang ke UM dan aku ke PUO.

       Disebabkan aku seorang yang ramah-tamah jadi aku menegurnya dahulu seperti biasa.kami bertukar-tukar no telefon.Dipendekkan cerita selepas kejadian tu jarang berhubung sehinggalah dia abis belajar dia menghubungi aku kembali kerana ingin meminta pertolongan untuk mencari kerja memandangkan bekerja dahulu darinya kerana aku hanya graduan diploma je.Sejak dari itu kami kerap berhubung dan berjumpa. Dia pon telah berjaya mendapat pekerjaan bedekatan kilang aku juga so lagi keraplah kami berjumpa kerana dekatkan.

     Dipendekkan cerita, tak tahu dimana silapnya mama seperti kurang menyenangi hubungan kami pada mulanya. Namun aku endah tak endah akan leteran mama,kerana bagiku semua tentang dia nampak indah,boleh dikatakan hari-hari keluar, setiap malam,balik lewat sedangkan kami hanya membuang masa lepak di warung mamak dekat rumah aku sahaja, Hingga aku mengabaikan mama (sedangkan mama lebih perlukan aku untuk bersembang dan bersama).

      Sejak itu aku dan mama selalu bergaduh dan sering bertelagah ,sehingga mama hilang kepercayaan pada aku. Kalau blik kerja lewat pon mama akan call sehingga pergi ke kedai tempat lain bersama rakan lain pon mama akan fikir aku bersamanya. Sampai begitukan rasa curiga dan tidak restu mereka pada orang yang mereka tidak suka?? Sedangkan pada aku dia adalah lelaki terbaik dimana dia menjaga solatnya,agamanya,tatasusilanya dan sebagainya.

        Namun firasat hati orang tua itu lebih baik dan bagus dari segalanya, sehinggalah pada satu malam aku bergaduh teruk dengan mama kerana dia, aku keluar dari rumah sehelai sepinggang berbekalkan purse dan beg kerja sahaja,seperti orang gila aku menunggang motosikal tengah malam tanpa hala tuju.. Menangis sepanjang malam dan menghubungi sidia. Sedih sangat sedih masa tu aku tak dapat berfikir apa pun hanya hancur luluh kerana aku sanggup melukakan hatinya, Malam itu aku ke rumah seorang rakan dan tumpang tidur disitu beberapa hari, Dirumah rakan dan tempat kerja aku berfikir kenapa aku sanggup menderhaka pada orang yang membesarkan atas kerana rasa kasih dan cintaku pada manusia sahaja?? Sehingga sanggup melukakan hati ibu yang membesarkan aku dengan penuh rasa kasih sayang walaupun dirinya  terluka kerana seorang lelaki juga, aku berfikir dan berfikir secara matang dan sehari sebelom puasa aku call mama hanya air mata  mengalir terdengar suaranya.. lagi laju mengalir apabila mendengar tangisannya..

Keesokkan hari 1 ramadhan aku pulang dan menciumnya memohon sejuta keampunan


          Selepas kejadian itu aku menjauhkan diri darinya, ya dia mungkin yang terbaik yang pernah aku jumpa namun dia bukan untukku dan itu yang tertulis mungkin.. Ada yang lebih terbaik buat dirinya yang menanti, sepanjang Masa tu pelbagai call dan SMS dia, tidak aku balas dan jawap  begitu juga email,sehinggalah satu hari aku  menyatakan padanya bahawa hubungan kami mungkin tidak mendapat restu dan aku meminta dia agar tidak menaruh harapan terhadap diriku lagi.. Hanya air mata sahaja menemai kami pada ketika itu.

      Sekarang bila terkenang kembali kisah itu aku berfikir secara positive mungkin ada hikmah disebaliknya, Orang yang kita rasakan terbaik itu tidak semestinya terbaik buat kita.

Aku sekadar berkongsi cerita dengan korang semua RESTU dari IBU & BAPA itu adalah lebih penting dari segalanya, Banyak kes aku melihat cinta yang tak direstui dan diteruskan jua mengalami begitu banyak konflik dan permasalahan dalam rumah tangga. Namun tak semua begitu, semuanya terletak ditangan kita untuk mengikut berlandaskan syariaah dan hukum allah atau pon berlandaskan hawa nafsu semata.

Allhamdulillah sekarang hubungan aku dan Mr him mendapat restu dan kami sedang membuat persiapan untuk langkah pertama untuk mengikat hubungan sebelom ke jinjang pelamin insyaallah.
Semoga ianya berjalan lancar sehingga ke jinjang pelamin dan seterusnya insyaallah.




P/S: jangan pernah membelakangi restu dan nasihat dari orang tua. Syurga anak itu ditelapak kaki ibu.
   Kepada sidia.. nmaafkan aku telah mencuri hatimu seketika namun kau bukan untuku,redha akan segalanya.. sudah tertulis bukan jodoh kita bersama.. ku doakan agar kau bertemu dengan yang seseorang yang lebih baik dan menerima dirimu seadanya...

Gambar sumber dari google

Wednesday, November 14, 2012

Hilang Tiada Ganti.. Bayar sampai mati!

As-Salam..

Hi alls!! how are u.. acececec speking plok cheida ni.. Selamat menyambut depavali bagi penganut agama hindu.. cheida? menyambut depavali di kilang wakakakak... wel welll wellwelll.. (bos tak ade seminggu dia cuti wehaaaa)

Hmm by the way sebenarnye hati masih lagi berduka cita atas kehilangan EN DSLR... huuuuuuu menyesal?? marah?? semua dah tak guna.. Hilang tiada ganti.. bayaran sampai mati!! Hutang tetap kena bayar.. Apa boleh buat nasib badan..
kenangan bersma endslr...

Nak beli lain?? adoiyaii bukan murah taw... Bukan senang nak dapat.. huuuu sedih sangat...
sangatlah sedih.. tak tahu nak cakap apa... hmm mood masih bingai..

last pic from en dslr.. huuuuu

Till then..

Monday, November 12, 2012

Hilang dan Sia-sia..

As-Salam...

 Hmm sedih sangat.. dah 3 hari rasa hati tak tentram.. Camera kesayangan cheida hilang!!
Canon DSLR.. baru beli baru pakai hutang pon tak abis lagi hilang macam tu saja....

hanya kenangan!!
   Camera tu cheida simpan dalam kereta.. dalam bonet la.. then last week uncle datang mintak pinjam kereta sebab wife dia masuk hospital.. Dengan rasa perikemanusiaan bagilah pinjam for one week.. Dia datang amik kereta time cheida tak ada dirumah.. keluar ngan kawan jap.. terlupa nak bagi tahu.. ada camera.. Then hari sabtu pergi rumah dia nak ambil kemera coz ahad ada nak pergi wedding kawan lama dekat taiping.. pergi rumah dia malam tu.. bukak bonet kereta!! HILANG!! TAK ADA!!
 
    Bila tanya dia.. dia jawap tak tahu... ARGHHHH senangnye jawapan.. Cheida dah susah hati.. dia cakap dia tak tahu ada camera belakang tu.. So cheida terus ajak mama balik nak cek dekat rumah kot2 tertinggal.. Tapi sampai rumah.. memang tak ada.. huwa!!! meraung setengah gila!!! ya allah!!! Cheida bayar tak habis lagi ngan AEON camera tu... sengaja ambil sebab nak bg nampak hasil duit gaji bekerja!! complete set beg lens and charge dalam tu... Korang rasa macam mana law kena kat korang?? Kalau hilang diri sendiri punya tangan ye lah padan muka sendiri!! Tapi dekat tangan orang!! Sakit jiwa!! arghhhh marah?? maki?? Ganti rugi?? huh!! nak makan bulan-bulan pon tak cukup bayangkan dia nak ganti balik.. bayangkan korang lepas ni 2 ratus sebulan bayar tak ada hasil... huuuuu im really sad now!! kita buat baik.. bagi pinjam harta kita jagalah baik-baik ini tak.. madu dibalas tuba...




p/s: buat baik berpada-pada.. buat jahat sekali sekala!! huuuuuuu
sedihnya!!!!!!!!!!!!

Thursday, November 08, 2012

Takziah...

As-Salam


    Entry kali ni aku ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan takziah buat rakan blogger kita iaitu Papa Blogger yang telah kehilangan ayahandanya yg tercinta... sama-samalah kita sedekahkan al-fatihah buat arwah ayah en azmeng..




p/s:  Tiap-tiap yang bernyawa pasti akan merasai mati. Dan Kami akan menguji kamu dengan keburukan dan kebaikan sebagai cubaan, dan kepada Kamilah kamu semua akan dikembalikan.
 Surah Al-Anbiya’ ayat 35

















Thursday, October 25, 2012

AMARAN!! 18SG TAK BERANI JANGAN TENGOK

As-Salam

Morning alls!! hahaha Terlebih dahulu cheida ingin mengucapkan Salam Aidiladha kepada semua rakan-rakan blog cheida.. Sayang korang!!!

Memandangkan esok hari raya korban.. Pada mereka yang akan pulang ke kampung pada hari ini... memandulah dengan berhati-hati.. Ingatlah wajah mereka yang menanti dan lembu yang hendak dikorbankan.. Jangan sampai anda yang terkorban pulak..

So semalam dalam perjalanan pulang dari kerja.. Cheida ternampak la satu kemalangan dipersimpgan lampu isyarat... Tak tahulah cheida syeh apa masok dalam badan boley pulak berenti motor.. pergi Gaji wartawan tak bergaji..

Ikotkan memang salah lah sebab.. menyibuk satuhal.. bagi sesak jalan plak.. haha.. mengangu lalu lintas dan kerja bomba.. erk tapi ntah la selalu jalan je.. tapi semalam.. Tujuan cheida paparkan ni bukan nak aibkan sesiapa tapi pengajaran buat korang.. Berhati-hatilah memandu.. kesian pada keluarga dan orang lain.. Janganlah memandu mengikut perasaan pentingkan diri..
Rumah tu melekat je kat tanah tak kemana pon.. Ambillah ini sebagai IKTIBAR DAN PENGAJARAN

Tapi tak berani jangan tengok!! AMARAN!!
video





p/s:walau apa pun bangsa arwah/mendiang sama-samalah kita doakan agar dosa-dosanya diampunkan allah amin..

Thursday, September 27, 2012

Pesanan Hawa kepada Adam...

Wahai Kaum Adam!!
Tolonglah!! Tolonglah jangan menyakiti kami kaum hawa!!
Berhentilah memberi seribu pengharapan kepada kami!!
Jangan pernah cuba untuk memberi kami impian yang tak pasti!!
Jangan pernah untuk menyatakan hasrat menjadikan kami sebagai isteri
Namun tidak pernah berusaha untuk membuktikan apa yang dinyatakan...
Menjauhkan diri dari kami apabila mengahadapi masalah yang ada penyelesaiannya..
Janganlah memberikan alasan yang tidak munasabah bila kau sudah tidak memerlukan kami...

Wahai Kaum Adam!!
Tahukah engaku untuk apa kau diciptakan buat kami??
Apakah tanggungjawabmu setalah kau menerima qabul dari ijab yang dilafazkan??
Mengertikah kau akan apa tangunggangmu keatas diri kami kaum hawa??

Wahai Kaum Adam..
Tegarnya kau menyakiti hati kami yang rapuh dan nipis..
Kau mengajar kami erti kehidupan dan mengubah kami kearah kebaikan..
Namun kau jugalah menghancurkan segala pengharapan..
Apakah erti semua ini???


Berhentilah kau wahai Adam..
Berhentilah kamu dari menyakiti hati kami sang Hawa..
Kasihanilah kami.. kerana kami adalah..
Hawa Yang Memerlukan Adam disisi..
Untuk membimbing kami kearah jalan yang tulus...
Memberi kami pelindungan, serta kasih sayang yang tidak berbelah bahagi...


















Sunday, September 23, 2012

Maru VS Momoi

As-Salam

Sejak beberapa minggu ni.. cheida tak dapat berenti dari download gambar si maru dan tgok video si maru ni.. waaah sukanya!! suka sangat dah jatuh cinta sama si maru ni!!! huwaaaa... mom!! i want it!! kalaulah si maru ni ada kat malaysia.. dah lama cheida gi rompak.. ups... hihihi
Maru ni kalau tengok dekat U-tube.. sangatlah lincah! comel! dan yang paling best dia suka kotak!! masok dalam kotak!! hahaha comel sangat tengok aksi maru!! hihihi


huwaarghh malasnyeeee

chak!
iyah iyahh!!
Tengoklah aksi si maru tu.. Comel kan.. hahaha... Hmm bila tengok maru.. teringat dekat momoi..
Momoi?? Sapa plak momoi?? Momoi tu kucing cheida la.. tapi dah arwah.. sobkh sobkh... huuuuu..
sedeynye... rindu sangat sama dia... Mati sebab apa? sebab ada manusia berhati kejam letak racun dalam makanan lepas tu bagi dekat kucing-kucing di sekitar taman.. (sebab banyak kucing mati time tu.)

sedapnyee tido..
Cheida memang tak kurung momoi.. sebab momoi tak macam kucing lain.. bila tengok maru teringat sama momoi.. fizikal momoi hampir sama ngan maru.. lepas tu suka tido kangkang..

Huhuhu tapi momoi malas..  Sangatlah pemalas..
Dia tak lincah macam maru.. sikit-sikit je.. yang dia pandai mengorat.. masuk je musim mengawan haiiii... selagi tak lapar.. tak nampaklah muka dia...
Yang buat 1 family sayangkan momoi ni.. Dia bijak.. Kalau dia tahu orang tu tak suke dia.. (tak suka kucing la) lagi dia dekatkan diri sama orang tu.. hahaha..

Mama cheida memang tak suka kucing.. tapi sejak ada momoi mama cheida bukan main sayang..
pagi-pagi gerak kita orang dah pukul 6.. Bukan apa time dia sahur la tu.. hihihi...

arrhhh rindu sangat sama momoi.. bila panggil dia momoi!!! dia mesti menyahut.. meooww lepas tu belari datang kat kita... huhuhu..... sekarang tinggal kenangan.. momoi dah tak ade.. sunyi je.. huhuhu..

Im am Momoi

pura-pura pengsan sebab tuan tak nak layan..
Ni lah pic pengubat rindu cheida dan video pendek cheida usik dia.. huhuhu tinggal kenangan..
Wishlist!! Nak cari kucing lincah dan besar macam maru dan momoi!! hihihi

Till then~~

Sunday, September 16, 2012

Smile even its hurt

Senyumlah...
Senyumlah walau dirimu terluka..
Sembunyikan kedukaan itu disebalik senyuman mu...
Usahlah menyembunyikan senyumanmu yang menawan disebalik wajah duka mu itu..

Senyumlah...
Senyum walaupun terpaksa..
Walaupun kau berduka..
Walaupun kau tak suka...
Kerana senyuman itu penawar segala duka..

Senyumlah..
Senyum itu sedekah dan ianya penawar duka..
Biarkan mereka tidak tahu apa maksud tersirat disebalik senyuman mu...
Pekakkan telinga atas segala tomahan dan cacian yang dilontarkan padamu..
Butakan mata dari melihat segala noda dan dusta yang dilemparkan kearahmu...

Namun jika kau tidak mampu

Berserahlah pada yang esa..
Mengadulah padanya...
Menangislah dikau dihadapanya..
Kerana dia lebih tahu apa yang terbaik buat dirimu...
Kerana semua itu sudah tersurat kepada dirimu...
Pasrahlah redha akan qadak dan qadarnya










nurkilan cheida mymee 2.29am/16sept12

Saturday, September 08, 2012

Department ada toyol?

As-Salam..

Hoho Entry ala2 misteri nusantarakan?? Actually sejak hari rabu sehingga hari ini cheida berasa sangat down down down... lemah tak bermaya.. sedih... pening.. serabut tak tahu nk describe dah... Semua perkara dibuat tak menjadi...

serabut togey


terbang melayang2 
Duit yang cheida bawak untuk dibuat bekalan sehingga gaji akan datang dan membayar bil-bil tertunggak lesap.... LESAAPPP??? HILANG?? Ya hilang... Berapa?? Hmm Lebih kurang cukup perbelanjaan pergi kerja selama 2 minggu. Maksudnya?? (Duit makan di kantin harga ala-ala Hotel 5 stars + Minyak Motor @ kereta + duit belanja untuk mama saya = RM+++.00)


Adoi cheida dah pening... Nak tuduh tak ada bukti?? Tapi kalau bukan dia siapa lagi?? Masok kali ni kali ke3 duit dan barang cheida kena rembat di tempat yang sama.. Ya Cheida memang lalai..
Salah sendiri padan muka!!



p/s: cuba untuk redha dan tawakal itu bukan rezeki cheida.. :(




Wednesday, August 01, 2012

Di China, ibu yang melahirkan anak kembar 12 dipaksa memilih 1 dan 11 yang lain akan dibunuh!


Di China, ibu yang melahirkan anak kembar 12 dipaksa memilih 1 dan 11 yang lain akan dibunuh!
by ILALALA on JULY 29, 2012





Jinan Huang, seorang ibu yang berumur 33 tahun, melahirkan bayi kembar 12 di Shanghai pada hari isnin yang lalu. Jinan, sekarang ini dalam keadaan stabil setelah proses melahirkan selama 31 jam, diberikan peluang selama seminggu oleh kerajaan untuk memutuskan seorang bayi yang akan dipilih untuk dibesarkan.
“Saya bersama suami belum boleh memastikan pilihan,” ujar Jinan yang bercakap kepada wartawan beberapa saat setelah kelahiran yang ajaib tersebut terjadi.
“Tetapi kami telah mempertimbangkan dengan serius untuk membesarkan seorang bayi lelaki yang lahir pada urutan ke dua. Dia adalah bayi paling berat dan oleh kerana itu kami berharap bayi tersebut akan berumur panjang dan kelak boleh menjaga kami di usia tua nanti.”

“Kami pastinya tidak akan memilih bayi perempuan,” tambah suami Jinan. “Kami yakin dengan keputusan kami.” lagi sebelas baki bayi yang tidak dipilih oleh Jinan dan suaminya akan dilemparkan dari atas puncak gunung, sesuai ketetapan yang sudak termaktub dalam Undang Undang Kelahiran Kembar China. Sejak undang-undang ‘Satu Keluarga Satu Anak’ diwartakan pada tahun 1983, kerajaan China sudah membunuh lebih dari 65 juta bayi kembar di negara tersebut.
Jinan, yang mengaku bahawa sudah bertahun-tahun berusaha mendapatkan anak, dengan tegas menolak tuduhan bahawa dia mengambil pil kesuburan, sebuah amalan yang juga dijanjikan dengan hukuman mati di China. “Saya tidak mengerti kenapa ini boleh terjadi,” tambahnya. “Kepada seluruh rakyat China dan para pemimpin kami yang terhormat, saya memohon permintaan maaf atas kelahiran bayi kembar kami yang memalukan dan tidak bertanggung jawab ini.”

Sifat keperimanusiaan di China rasanya sudah lama PUPUS, kenapa kami berkata begitu? kerana sudah banyak kes, cerita mahupun berita yang kita dengar mengenai bayi dimakankanak-kanak diderakanak-kanak dipukul dan kes kanak-kanak yang dilanggar, namun tiada mana-mana pihak yang mahu tampil untuk membantu!

Sumber: http://www.jomberita.com/di-china-ibu-yang-melahirkan-anak-kembar-12-dipaksa-memilih-1-dan-11-yang-lain-akan-dibunuh/

Holamak…. Undang-undang jenis apa ni diorang guna pakai???
Adey… depa x taw ka.. anak tu anugerah tuhan dan merupakan rezeki dari allah??  Kesiankan tengok bayi-bayi yang cute n comel  ni?? Sobkh2… sedey hati cheda baca artikal ni… orang yang betul2 mahukan anak.. x dapat anak… yang dah dapat senang2 je campak sana sini nauzubillah…
Family ni sendiri mengaku mereka dah lama menunggu kelahiran cahaya mata.. bila allah dah kurniakan kepada mereka sanggup pulak dia nk campak lagi sebelas… adoi.. sungguh tak berperikemanusiaan…
Aku mintak kerajaan china  ni kaji balik undang2 yang diorang guna pakai sekarang ni.. undang-undang diorang betul-betul tak berikemanusiaan…

Dalam hal ni siapa yang patut dipersalahkan??? Kepada rakyat cina.. Ubahlah kerajaan anda.. anda yang menentukan (cewah macam kempen politik plak cheda ni hahahha)..







Friday, July 20, 2012

Wordless Friday

"mereka melihat apa yang berlaku, mereka memerhati apa yang terjadi, namun..... adakah mereka faham apa yang berlaku?? adakah mereka mengerti apa sebenarnya yang terjadi??"



semoga ramadhan kali ini memberi satu nafas baru buat diriku ini dan andainya ia ramdhan terakhir buat aku dan dirinya jadikanlah ia ramdhan yg terbaik buat kami....

Thursday, July 19, 2012

Berdosanya Aku

Berdosanya Aku...
Semalam aku telah melukakan hati seorang insan...
Aku telah mengalirkan air matanya..
Aku telah menghamburkan segala yang terbuku dihati ini...
Bukan niat aku untuk meninggikan suara...
Namun apakan daya kesabaran aku tercabar jua..

Dek bisikan syaitan...
Aku telah menghancurkan hatinya...
Setelah sekian lama aku bersama dirinya...
Namun semalam telah menghancurkan segalanya...
Tiada lagi syurga buat diriku..
Tidak ada peluang buat diriku untuk mencium bau syurganya...
Kerana aku telah digelar anak derhaka buat dirinya..

Maafkanlah aku...
Andai sememangnya aku anak derhaka buat dirimu...
Andai aku terlalu mementingkan diri..
Halalkan setiap teguk susu yang pernah kau berikan...
Ampukan segala dosa ku dari sejak aku wujud dalam rahimmu
Sehinggalah aku dewasa dan menjadi seorang insan yang mungkin tidak berguna buat dirimu...

Fahamilah Ibu...
Anakmu ini insan yang sememangnya tidak sempurna..
Ampunilah aku agar siksa dan azab kubur yang bakal aku tempuhi nanti diringankan...

Hanya satu aku inginkan darimu..
Keampunan serta restu doa darimu...

Monday, July 09, 2012

Tolong Saya~~

As-Salam...

Apalah nasib hari ini.. Hp hilang semalam... Pagi tadi bangun lambat (sbb x da alarm (T_T) )
Sudah la lambat kelam kabut bersiap... sekali saya terduduk atas lapy Crack!!!! arghhhh screen laptop sya pecah!!!! adoiilaaaa....

Saya sangat memerlukan pendapat dan bantuan rakan2 blogger... ada sesiapa tahu price untuk mengantikan LCD crack brand ACER. kebanyakkan yg saya survey semua hampir kepada RM400++
adoiii... mati la mcm ni...


Mood sekarang : Caca merba... APTB.. semua keja x menjadi

Labels

10 (1) 10 perkara (1) 2013 (1) air tulang belakang (1) akad nikah (1) apex (1) Artis (1) B2B (7) B3:BR (3) battle royale (3) beadings (1) berkenalan (1) bertandang (1) bertunang (1) besday (1) bff (3) blogger (1) blogwalking (1) Bosan (8) cantik (5) carta 10. (2) cerewet (1) Cerpen (3) changes (1) Che Ta (1) Che Ta dengan Zain (1) chewi (1) coklat (1) Dong Xinyi (1) dslr (2) e-day (2) e-day.dilema (1) emosi (1) engagement (2) engineering (1) facebook (1) GA (1) gadis (1) gelabah (1) gembira (6) geram. (1) girls (1) good luck (1) Gosip (1) Gossip (1) guest book (1) guys (1) hantaran (2) hasil kerja (2) hati-hati (1) henna (1) hilang (2) hormat (1) imback (1) info (2) insomnia (1) jalan2 (3) jambu (1) Kahwin (5) kamus (1) kegemaran (1) kehidupan (1) kejam (1) kemalangan (1) kematian (1) kenduri (1) kesayangan (2) kesihatan (1) keyboard warrior (1) kilang (2) komen (1) kondem (1) kopi pes (1) kosmo (1) kutuk (1) lamaran (1) leader (1) lelaki (1) libas (1) listen (1) loghat (1) maal hijrah (1) macam-macam (1) madah (11) makan2 (5) make up tunang (1) Malam berinai (1) mama (1) memory (5) meniru (1) menyampah (4) menyicah (1) MH370 (1) moments (1) motivasi (1) Mua (1) nikah (1) pantang (1) patung (1) pearl shawl (1) pedoman (3) pembohong (1) pengkhiran (1) penyamun (1) penyibuk (1) perccubaan (1) personaliti (1) petua (2) photo props (1) photograpy (3) potographer (1) pusat (1) quota (1) raya (2) ready (1) rempit (1) review (8) risiko (1) rojak (1) romantik (1) Safi (1) sagment (2) sahabat (1) sakit (9) salam (1) sayang (5) sedih (14) selendang (1) shaklee (2) sharing (27) shawl ciffon (1) sibuk (1) sifat (1) solat (1) steamboat (1) stres (1) sweet memory (2) tabah (1) tahun baru. (1) tak elok (1) teambuilding (1) tempahan tudung tunang (1) tensyen (4) terkejut (1) terlanjur (1) teruja (1) tips (1) tragedi (1) tudung (1) tudung nikah (1) tudung tunang (1) tugasan (3) Tunang (7) umur nabi (1) uncle gedek (1) untuk dia. (1) upsr (1) viel (1) vit C (1) Vote (1) wordless (6) work (1)