Awww Chak v(^_^)v

My photo
Minah Kilang yg suka merempit... Suka berangan... suka makan.. suka melalak.. suka suka nak buat apa... suka hati and suka blur.. hihi yang penting Just be my self V(^_^)V
HOME TIPS PETUA MADAH SHARING

Monday, November 12, 2012

Hilang dan Sia-sia..

As-Salam...

 Hmm sedih sangat.. dah 3 hari rasa hati tak tentram.. Camera kesayangan cheida hilang!!
Canon DSLR.. baru beli baru pakai hutang pon tak abis lagi hilang macam tu saja....

hanya kenangan!!
   Camera tu cheida simpan dalam kereta.. dalam bonet la.. then last week uncle datang mintak pinjam kereta sebab wife dia masuk hospital.. Dengan rasa perikemanusiaan bagilah pinjam for one week.. Dia datang amik kereta time cheida tak ada dirumah.. keluar ngan kawan jap.. terlupa nak bagi tahu.. ada camera.. Then hari sabtu pergi rumah dia nak ambil kemera coz ahad ada nak pergi wedding kawan lama dekat taiping.. pergi rumah dia malam tu.. bukak bonet kereta!! HILANG!! TAK ADA!!
 
    Bila tanya dia.. dia jawap tak tahu... ARGHHHH senangnye jawapan.. Cheida dah susah hati.. dia cakap dia tak tahu ada camera belakang tu.. So cheida terus ajak mama balik nak cek dekat rumah kot2 tertinggal.. Tapi sampai rumah.. memang tak ada.. huwa!!! meraung setengah gila!!! ya allah!!! Cheida bayar tak habis lagi ngan AEON camera tu... sengaja ambil sebab nak bg nampak hasil duit gaji bekerja!! complete set beg lens and charge dalam tu... Korang rasa macam mana law kena kat korang?? Kalau hilang diri sendiri punya tangan ye lah padan muka sendiri!! Tapi dekat tangan orang!! Sakit jiwa!! arghhhh marah?? maki?? Ganti rugi?? huh!! nak makan bulan-bulan pon tak cukup bayangkan dia nak ganti balik.. bayangkan korang lepas ni 2 ratus sebulan bayar tak ada hasil... huuuuu im really sad now!! kita buat baik.. bagi pinjam harta kita jagalah baik-baik ini tak.. madu dibalas tuba...




p/s: buat baik berpada-pada.. buat jahat sekali sekala!! huuuuuuu
sedihnya!!!!!!!!!!!!

18 comments:

  1. just jangan halalkan kepada si pencuri kamera tu jela..hehe

    dalam masa yang sama doa jela banyak2. kot2 orang tu nak bagi balik ke.dengan harapnya r..huhu

    :)

    ReplyDelete
  2. mmg x halalkan la... sedey taw.. sedey sangat orang pinjam harta kita tak reti jaga.. arghhh

    ReplyDelete
  3. @mummy alisha taw x pe.. sedih sangat..

    ReplyDelete
  4. salam
    Ala ciannya sabar tau.

    Salam kenal.

    ReplyDelete
  5. @tirana aduka...
    salam kenal.. sabar je la.. dugaan dr allah.. huhuuu (T__T)

    ReplyDelete
  6. sian cheida..akak x tau nak ckp apa....dah jadi mcm tu kan...

    ReplyDelete
  7. sabar jelah byk2 ye !jadikan ia satu pengajaran

    ReplyDelete
  8. @kesuma angsana : pengjaran jgn buat baik dgn org huuuu....
    @suria amanda.. : huuu sy lg x tahu nk ckp apa... (T_T)

    ReplyDelete
  9. huhu. sabar che ida. mungkin kamera tu jadi milik kejap je. hikmah disebaliknya

    ReplyDelete
  10. Lepas ni mesti cheida 'hilang' kepercayaan pulak... kan?

    ReplyDelete
  11. @gedek...
    hilang selamanyaaaa.. huuuuu baru bercita-cita nak bergambaq seperti uncle huhuhu

    ReplyDelete
  12. @gedek...
    hilang selamanyaaaa.. huuuuu baru bercita-cita nak bergambaq seperti uncle huhuhu

    ReplyDelete
  13. arghhh..stressnya kalo benda yg kita org pinjm pastu hilang buat xtau je..penat kot keje nak beli dslr tu..

    ReplyDelete
  14. @nick sgt streess la... huwaaaaa

    ReplyDelete
  15. ooo...camni rupanye dia ilang..
    sape la panjang tgn tu kan...
    cian awk...sabo yer...
    tp mmg frust pun sbb tak abis byr lagi...da ilang...tak berbaloi lngsung!

    ReplyDelete
  16. @kak ena..
    tahu x pe akak.. sabar je lah dugaan allah

    ReplyDelete

Terima kasih kepada anda yang comel dan hensem yang sudi meninggalkan comment.. nanti cheida on9 cheida approve dan balas balik ye.. in syaa allah... :)

Labels

10 (1) 10 perkara (1) 2013 (1) air tulang belakang (1) akad nikah (1) apex (1) Artis (1) B2B (7) B3:BR (3) battle royale (3) beadings (1) berkenalan (1) bertandang (1) bertunang (1) besday (1) bff (3) blogger (1) blogwalking (1) Bosan (8) cantik (5) carta 10. (2) cerewet (1) Cerpen (3) changes (1) Che Ta (1) Che Ta dengan Zain (1) chewi (1) coklat (1) Dong Xinyi (1) dslr (2) e-day (2) e-day.dilema (1) emosi (1) engagement (2) engineering (1) facebook (1) GA (1) gadis (1) gelabah (1) gembira (6) geram. (1) girls (1) good luck (1) Gosip (1) Gossip (1) guest book (1) guys (1) hantaran (2) hasil kerja (2) hati-hati (1) henna (1) hilang (2) hormat (1) imback (1) info (2) insomnia (1) jalan2 (3) jambu (1) Kahwin (5) kamus (1) kegemaran (1) kehidupan (1) kejam (1) kemalangan (1) kematian (1) kenduri (1) kesayangan (2) kesihatan (1) keyboard warrior (1) kilang (2) komen (1) kondem (1) kopi pes (1) kosmo (1) kutuk (1) lamaran (1) leader (1) lelaki (1) libas (1) listen (1) loghat (1) maal hijrah (1) macam-macam (1) madah (11) makan2 (5) make up tunang (1) Malam berinai (1) mama (1) memory (5) meniru (1) menyampah (4) menyicah (1) MH370 (1) moments (1) motivasi (1) Mua (1) nikah (1) pantang (1) patung (1) pearl shawl (1) pedoman (3) pembohong (1) pengkhiran (1) penyamun (1) penyibuk (1) perccubaan (1) personaliti (1) petua (2) photo props (1) photograpy (3) potographer (1) pusat (1) quota (1) raya (2) ready (1) rempit (1) review (8) risiko (1) rojak (1) romantik (1) Safi (1) sagment (2) sahabat (1) sakit (9) salam (1) sayang (5) sedih (14) selendang (1) shaklee (2) sharing (27) shawl ciffon (1) sibuk (1) sifat (1) solat (1) steamboat (1) stres (1) sweet memory (2) tabah (1) tahun baru. (1) tak elok (1) teambuilding (1) tempahan tudung tunang (1) tensyen (4) terkejut (1) terlanjur (1) teruja (1) tips (1) tragedi (1) tudung (1) tudung nikah (1) tudung tunang (1) tugasan (3) Tunang (7) umur nabi (1) uncle gedek (1) untuk dia. (1) upsr (1) viel (1) vit C (1) Vote (1) wordless (6) work (1)