Awww Chak v(^_^)v

My photo
Minah Kilang yg suka merempit... Suka berangan... suka makan.. suka melalak.. suka suka nak buat apa... suka hati and suka blur.. hihi yang penting Just be my self V(^_^)V
HOME TIPS PETUA MADAH SHARING
Showing posts with label kemalangan. Show all posts
Showing posts with label kemalangan. Show all posts

Thursday, October 25, 2012

AMARAN!! 18SG TAK BERANI JANGAN TENGOK

As-Salam

Morning alls!! hahaha Terlebih dahulu cheida ingin mengucapkan Salam Aidiladha kepada semua rakan-rakan blog cheida.. Sayang korang!!!

Memandangkan esok hari raya korban.. Pada mereka yang akan pulang ke kampung pada hari ini... memandulah dengan berhati-hati.. Ingatlah wajah mereka yang menanti dan lembu yang hendak dikorbankan.. Jangan sampai anda yang terkorban pulak..

So semalam dalam perjalanan pulang dari kerja.. Cheida ternampak la satu kemalangan dipersimpgan lampu isyarat... Tak tahulah cheida syeh apa masok dalam badan boley pulak berenti motor.. pergi Gaji wartawan tak bergaji..

Ikotkan memang salah lah sebab.. menyibuk satuhal.. bagi sesak jalan plak.. haha.. mengangu lalu lintas dan kerja bomba.. erk tapi ntah la selalu jalan je.. tapi semalam.. Tujuan cheida paparkan ni bukan nak aibkan sesiapa tapi pengajaran buat korang.. Berhati-hatilah memandu.. kesian pada keluarga dan orang lain.. Janganlah memandu mengikut perasaan pentingkan diri..
Rumah tu melekat je kat tanah tak kemana pon.. Ambillah ini sebagai IKTIBAR DAN PENGAJARAN

Tapi tak berani jangan tengok!! AMARAN!!
video





p/s:walau apa pun bangsa arwah/mendiang sama-samalah kita doakan agar dosa-dosanya diampunkan allah amin..

Labels

10 (1) 10 perkara (1) 2013 (1) air tulang belakang (1) akad nikah (1) apex (1) Artis (1) B2B (7) B3:BR (3) battle royale (3) beadings (1) berkenalan (1) bertandang (1) bertunang (1) besday (1) bff (3) blogger (1) blogwalking (1) Bosan (8) cantik (5) carta 10. (2) cerewet (1) Cerpen (3) changes (1) Che Ta (1) Che Ta dengan Zain (1) chewi (1) coklat (1) Dong Xinyi (1) dslr (2) e-day (2) e-day.dilema (1) emosi (1) engagement (2) engineering (1) facebook (1) GA (1) gadis (1) gelabah (1) gembira (6) geram. (1) girls (1) good luck (1) Gosip (1) Gossip (1) guest book (1) guys (1) hantaran (2) hasil kerja (2) hati-hati (1) henna (1) hilang (2) hormat (1) imback (1) info (2) insomnia (1) jalan2 (3) jambu (1) Kahwin (5) kamus (1) kegemaran (1) kehidupan (1) kejam (1) kemalangan (1) kematian (1) kenduri (1) kesayangan (2) kesihatan (1) keyboard warrior (1) kilang (2) komen (1) kondem (1) kopi pes (1) kosmo (1) kutuk (1) lamaran (1) leader (1) lelaki (1) libas (1) listen (1) loghat (1) maal hijrah (1) macam-macam (1) madah (11) makan2 (5) make up tunang (1) Malam berinai (1) mama (1) memory (5) meniru (1) menyampah (4) menyicah (1) MH370 (1) moments (1) motivasi (1) Mua (1) nikah (1) pantang (1) patung (1) pearl shawl (1) pedoman (3) pembohong (1) pengkhiran (1) penyamun (1) penyibuk (1) perccubaan (1) personaliti (1) petua (2) photo props (1) photograpy (3) potographer (1) pusat (1) quota (1) raya (2) ready (1) rempit (1) review (8) risiko (1) rojak (1) romantik (1) Safi (1) sagment (2) sahabat (1) sakit (9) salam (1) sayang (5) sedih (14) selendang (1) shaklee (2) sharing (27) shawl ciffon (1) sibuk (1) sifat (1) solat (1) steamboat (1) stres (1) sweet memory (2) tabah (1) tahun baru. (1) tak elok (1) teambuilding (1) tempahan tudung tunang (1) tensyen (4) terkejut (1) terlanjur (1) teruja (1) tips (1) tragedi (1) tudung (1) tudung nikah (1) tudung tunang (1) tugasan (3) Tunang (7) umur nabi (1) uncle gedek (1) untuk dia. (1) upsr (1) viel (1) vit C (1) Vote (1) wordless (6) work (1)