Awww Chak v(^_^)v

My photo
Minah Kilang yg suka merempit... Suka berangan... suka makan.. suka melalak.. suka suka nak buat apa... suka hati and suka blur.. hihi yang penting Just be my self V(^_^)V
HOME TIPS PETUA MADAH SHARING

Wednesday, October 10, 2012

Carta 10 blog kegemaran!!

Carta 10 blog kegemaran cheida,

hari ini meh tengok 10 blog yang rajin cheida terjah.. hihihi.. yang cheida tak senarai tu jangan kecil hati.. cheida bukan tak suka blog korang cheida suka.. cuma sekarang ni part 1 dulu incoming blog yang lain pulak..
okeh meh tgok blog yang bertuah :)


          10.         Ena story



kak ena seorang pengomen rajin diblog cheida, kak ena juga rajin ajar tutorial jahit manik. Sape nak belajar jahit manic jom pergi blog kak ena!!

          9.         misszberceloteh


blogger yang selalu memaparkan segment, dan menganjurkan segment blogger hahaha.. pendek cerita sebabkan dia la cheida punya follower meningkat.. thanks miss Z..  jom terjah blog dia.. blog dia comel sgt sekarang J

          8.         suriaamanda


kak suria.. ok blog ni memaparkan kisah kak suria sendiri tentang life dia sebagai ibu tunggal yang cekal dan tabah menghadapi liku-liku hidup.. nak tahu lebih lanjut terjah blog dia ok.

          7.         Blog aku bukan blog bapak kau

pelajar UKM dalam bidang sains nutricion (okes tak tahu detail kos ape tu,) blog dia ni sape tengah boring, silalah ke blog dia.. perghhh tak kering gusi baca semua entry yang ada.. lukisan yang dilukis (ya allah mmg buruk) hahaha tapi sempoy!! Santai bersahaja dan tak lupa.. peminat tegar LISA SURIHANI.. tapi sekarang dia jarang update la.. (frust lisa dah kahwin kot) hahaha..


 
          6.         awieomar



ehem2.. tak kenal lagi blog siapa ni?.. bloger yang menganjurkan pertandingan blogger-blogger . contohnya yang cheida join sekarang ni la battle royale. Game2 yang dianjurkan mencabar minda dan kretiviti perserta secara tak lansung ia meningkatkan semangat berblogging kepada semua peserta yang terlibat. So sape-sape yang ada blog tapi pemalas nak update macam cheida ni joinlah game yang awie anjurkan.. automatic jadi rajin update entry hahaha. Jom terjah blog awie. J


          5.         arjunakirana


ehem… blog arjunakirana.. salah satu list blogger hensem yang ada dalam favorite cheida.. (halamak terpuji pulak hahaha) okes la bukan sebab dia hensem cheida suka blog dia tapi cheida suka cara penulisan dia. Dan desing blog dia… simple and nice. Entry yang di tulis semua berkisarkan kehidupan dia. Selalu kita jumpa blogger wanita yang suka tulis entry pasal life dia, frust dan macam-macam. Kali ini meh tengok versi laki pulak.
 
 

          4.         blogbeginsatforty


wohooooo!! Uncle gedek!! Nothings to say… masok dan tgok sendiri.. sebab?? Dia Cuma meletakkan gambar dia dengan muka serious dengan background menunjukkan massage yang ingin disampaikan.


          3.         benashaari


hahaha okey sapa x kenal abg ben ni kan.. cheida mula tengok ramai blogger follower dia.. kenapa eak? best sangat ke??? masok tengok iklan penuh huh tak best la keluar balik.. Then satu hari tu tergerak hati masuk lagi blog dia... mulanye ingatkan dia blogger politik tapi sebenarnya salah!! Hahaha (don’t judge book by cover!) entry buat cheida tertarik ialah pasal anak dia la!! Qhalif iman!! Hahaha suke.. anak dia aiyo seyes comel, blog dia mmg santai.. apa yang ditulis bedasarkan pengalaman dia.. desing blog dia seyes kutuk desing biasa2 ja semak iklan yang ntah la.. (sory abg ben hahaha).  hahaha.. tapi entry terbaik!! dan apa yang dikongsikan bg cheida bagus buat semua...  

          2.         nicknashram


seorang guru yang menampilkan pelbagai tips dan pendapat tentang isue-isue semasa dan kehidupan masa kini.Entry dia penuh ilmiah (ye lah dia pon cikgu kan hahhaa) santai dan rileks. Cheida kenal ngan nick ni melalui Blogger game yang cheida join sekarang ni. Seyesly dia seorang blogger yang tak sombong setiap komen pasti direply, kalau tak reply dia sibuk la tu hihihi…




          1.         Fynahere


Blog memaparkan tips kecantikkan,andaman dan fashion cheida paling suka.
Fyna selalu berkongsi tips2 kecantikan dan  tutorialnya di blog dan you tube.
So korang yang nak make up kahwin natural but nice ley la terjah blog dia.. then contact dia dari sana.. tgok hasil mak andam dia lakukan sure puas hati J



so itu saja buat kali ini.. korang boleylah pergi terjah tengok blog-blog diorang ni... kalau suka boleh follow .. have a nice day all





40 comments:

  1. Kenal hanya ben dengan nick :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenal lah dgan yang lain sama hihihi :)

      Delete
  2. nak kena try baca lah..hehe

    :)

    ReplyDelete
  3. nak berkenalan dgn fyna.. #eh :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi cik eddy sama yang cun juga kamu mahu hihihi

      Delete
  4. adusss!!..terharunye bercampur suka..hehehe
    tak sangka blog akk mnjadi pilihan cheida..top 1 lg tuh!...tq cheida...akak tgh nak jahit lagi manik baru tau...nanti siap akk upkan cam biasa k...
    sekali lagi..tq..tq..tq..and tq...sgt2 terharu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesama akak :)
      ye ke okey!! tunggu ni hahahah

      Delete
  5. Tugasan diterima. Apapun terima kasih Cheida. terharu pulak rasa :)

    ReplyDelete
  6. heheh. tenkiu2. termasuk jugak ye dalam list

    ReplyDelete
  7. wahhh...terharu coz cheida suka ngan blog akak yg x semenggah tu...thanks dear..really appreciated...sib baik letak gambar anak den..kot letak gambar den td..haru biru...hahahah bajet retis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ur welcome sis.. hihihi x de la akak.. sbb tu sy mntak kbnran lau akak x suka sy remove :).. sory ye sis lmbt g taw

      Delete
  8. HA? Uncle tersenarai dalam top 10?

    Pengsan (x_x)

    tengkiu babe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi ur welcome uncle!! :) jgn pengsan nnt x boleh angkat haha

      Delete
  9. hi!
    ada yang kenal yang tak biasa.... :)

    ReplyDelete
  10. arjunakirana tu mcm kenal je. sapa nama btl dia ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. x tahu la miss volvo.. knl nma arjunakirana je :)

      Delete
  11. eh, tak sangka blog saya pun ada..heheh
    nak buat jugak la assignment ni.
    thanx cheida :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi ur welcome :)
      jom la buat!! sama2 kita memeriahkan battle wehhaaa

      Delete
  12. Ade yang nak berkenalan? sampai tanya kat sini huhuhuh :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya la kot haha cer g terjah dia haha :P

      Delete
  13. salam kenal...


    boleh lah nanti BW ke blog depa..Uncle Gedek tu i dah jumpa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi salam kenal
      Silalah BW ke blog depa hihi
      Jmpa real ke gan uncle

      Delete
  14. blog-walking,followed, visiting from uncleGedek's blog.

    ReplyDelete
  15. hai hai, blogwalkinggggg. selamat kenalan :)

    ReplyDelete
  16. slalu layan blog si faiz ngan uncle gedek.. mmg super lawak!

    ReplyDelete
  17. Menarik juga blog mereka semua :)

    ReplyDelete
  18. yang kenal blogger ben dan uncle gedek..yang pernah jumpa ben sahaja..yang lain tak pernah jenguk blog diorang lagi. hehehe

    ReplyDelete

Terima kasih kepada anda yang comel dan hensem yang sudi meninggalkan comment.. nanti cheida on9 cheida approve dan balas balik ye.. in syaa allah... :)

Labels

10 (1) 10 perkara (1) 2013 (1) air tulang belakang (1) akad nikah (1) apex (1) Artis (1) B2B (7) B3:BR (3) battle royale (3) beadings (1) berkenalan (1) bertandang (1) bertunang (1) besday (1) bff (3) blogger (1) blogwalking (1) Bosan (8) cantik (5) carta 10. (2) cerewet (1) Cerpen (3) changes (1) Che Ta (1) Che Ta dengan Zain (1) chewi (1) coklat (1) Dong Xinyi (1) dslr (2) e-day (2) e-day.dilema (1) emosi (1) engagement (2) engineering (1) facebook (1) GA (1) gadis (1) gelabah (1) gembira (6) geram. (1) girls (1) good luck (1) Gosip (1) Gossip (1) guest book (1) guys (1) hantaran (2) hasil kerja (2) hati-hati (1) henna (1) hilang (2) hormat (1) imback (1) info (2) insomnia (1) jalan2 (3) jambu (1) Kahwin (5) kamus (1) kegemaran (1) kehidupan (1) kejam (1) kemalangan (1) kematian (1) kenduri (1) kesayangan (2) kesihatan (1) keyboard warrior (1) kilang (2) komen (1) kondem (1) kopi pes (1) kosmo (1) kutuk (1) lamaran (1) leader (1) lelaki (1) libas (1) listen (1) loghat (1) maal hijrah (1) macam-macam (1) madah (11) makan2 (5) make up tunang (1) Malam berinai (1) mama (1) memory (5) meniru (1) menyampah (4) menyicah (1) MH370 (1) moments (1) motivasi (1) Mua (1) nikah (1) pantang (1) patung (1) pearl shawl (1) pedoman (3) pembohong (1) pengkhiran (1) penyamun (1) penyibuk (1) perccubaan (1) personaliti (1) petua (2) photo props (1) photograpy (3) potographer (1) pusat (1) quota (1) raya (2) ready (1) rempit (1) review (8) risiko (1) rojak (1) romantik (1) Safi (1) sagment (2) sahabat (1) sakit (9) salam (1) sayang (5) sedih (14) selendang (1) shaklee (2) sharing (27) shawl ciffon (1) sibuk (1) sifat (1) solat (1) steamboat (1) stres (1) sweet memory (2) tabah (1) tahun baru. (1) tak elok (1) teambuilding (1) tempahan tudung tunang (1) tensyen (4) terkejut (1) terlanjur (1) teruja (1) tips (1) tragedi (1) tudung (1) tudung nikah (1) tudung tunang (1) tugasan (3) Tunang (7) umur nabi (1) uncle gedek (1) untuk dia. (1) upsr (1) viel (1) vit C (1) Vote (1) wordless (6) work (1)