Awww Chak v(^_^)v

My photo
Minah Kilang yg suka merempit... Suka berangan... suka makan.. suka melalak.. suka suka nak buat apa... suka hati and suka blur.. hihi yang penting Just be my self V(^_^)V
HOME TIPS PETUA MADAH SHARING

Monday, March 17, 2014

My pree weding

Assalamualaikum...
31.3 lepas cida dengan tunang pergi shoot gamba pree wedding dekat muzium bukit mertajam,
Idea asal nak buat dekat bendang, ala-ala org kampung.. Tapi sekarang dah musim tuai padi, tukar plan snap dekat ladang getah. Motong getah style kata abam potogh hehehe.. So carilah tikar mengkuang, baju kedah, payung jepun, dengan mangkuk tingkat sebagai props..
Namun kita merancang allah jua yang menentukan.. Hujan lebat petang tu.. Jadi tukar lokasi ke Muzium Bukit Mertajam.
Cheida sendiri tak tahu kuwujudan muzium tu.. Hehe.. Sampai lebih kurang pukul 6 petang. Abis dalam pukul 7.
Hasil gambanya memang terbaikk puas hati... Abg zack pon sporting snap gamba kita relaks je.. Tak de kekok. Pandai dia suruh kita Relaks - relaks dan santai..
Jom tengok hasilnya
Kepada anda yang nak cari Potographer cheida suggestkan ambil abang zack kadopi ni.. Memang terbaik hasil - hasilnya.. Puas hati.. Korang boley contact dia direct di fb zack kadopi
Atau page lensa pixca.

12 comments:

  1. Haiiiii..Cakkk!!
    done follow sini no. 140
    sudilah kiranya follow me back yea..
    he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

    http://tengkubutang.blogspot.com/

    dan my 2nd blog
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Kena aje gayanya.pandai fotogrf tu cari lokasi..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum... Cantik sungguh gambar pree wedding....

    ReplyDelete
  4. cantik gambar..macam real pulak tengok..huhu
    bape kos utk fotografi ne??

    ReplyDelete
    Replies
    1. nick ley contact zacx kadopi ye melalui fb..
      hrga garenti puas hati ngan hasil hehe

      Delete
  5. cantiknya...nampak vintage gitu :)

    ReplyDelete
  6. gambar dia cantik tapi konsep klasik tu,penataan gaya menjadikan tak cantik....maaflah kalau kenyataan saya ni menduka citakan awak....bila saya tgk gambar2 camni,seolah2 konsep atuk dan nenek di kampung.dengan atuknya pakai baju pagoda ala2 nak ke kebun.dengan neneknya berkain sarung.....

    sepatutnya kalau awak nak buat konsep klasik polishlah sikit lagi,pakai kebaya ala2 saloma ke,tiru gaya2 60-an dulu.yang laki pun sama pakailah baju proper sikit.gambar efek klasik vintage,but overall kurang mengancam.

    kalau di kl,pergi kedai costume bayar sewa rm40 je,macam2 tema baju ada boleh ambik satu set head to toe untuk sewa sehari....mungkin kalau di tempat awak pun boleh sewa baju di kedai pengantin boleh dapat kebaya cantik2 untuk di adapt dgn gaya klasik

    gambar pre wedding sepatutnya awak potray/abadikan kenangan waktu muda,sebab nanti bila kita dah tua kita nak tgk kembali gambar muka kita masa muda2.

    ok takpe,tapi nanti masa kawin melaram lah all out tapi pastikan la kena gaya....ada sesetengah pengantin tu saya tgk ambik gambar kat rumah kosong la dgn cermin tingkap pecah2 mcm rumah puaka pun ada padahal baya jurugambar beratus2 takkan la takde tempat lain nak ambik gambar....kalau awak ambik gambar kat bendang nanti jangan la ada background jamban ke apa.. ok once again sorry kalau apa yg saya cakap ni buat awak sedih...mungkin awak nak konsep simple2 saya faham,tapi simple sangat pun boleh jadi "bland" nampak hambar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah pnjg lebar komen awak x pe nnt sy rply dlm 1 entry special buat out spoken mcm awk.spya awak lebih fhm dn hormati apa jua idea org lakukan.. Sy x kisah gmba sy nmpk mcm nenek2 ke apa coz sy bkn model ala2 nasha aziz or aron aziz kan.. Im just be my self.. For me sesuatu gmba yg terbaik akan terhasil melalui kretiviti dan hasil dr org tu sendri bkn kerana model yg cntik, tmpat yg lawa atau baju yg cntik..
      Kalah nk snap baju yg cntik snap gmba baju je lah kan wat pe snap gmba sy.. By thw way i dont think.u read my entry.. Just coment base on photo.. Really hope u can read my coment n i will write one entry base on ur comment.. Thanks for ur coments ;)

      Delete
  7. Thx 4 sharing, Warning! Have you heard..

    Take Care

    ReplyDelete
  8. cantik... tahniah.. semoga berkekalan hendaknye... :)

    ReplyDelete

Terima kasih kepada anda yang comel dan hensem yang sudi meninggalkan comment.. nanti cheida on9 cheida approve dan balas balik ye.. in syaa allah... :)

Labels

10 (1) 10 perkara (1) 2013 (1) air tulang belakang (1) akad nikah (1) apex (1) Artis (1) B2B (7) B3:BR (3) battle royale (3) beadings (1) berkenalan (1) bertandang (1) bertunang (1) besday (1) bff (3) blogger (1) blogwalking (1) Bosan (8) cantik (5) carta 10. (2) cerewet (1) Cerpen (3) changes (1) Che Ta (1) Che Ta dengan Zain (1) chewi (1) coklat (1) Dong Xinyi (1) dslr (2) e-day (2) e-day.dilema (1) emosi (1) engagement (2) engineering (1) facebook (1) GA (1) gadis (1) gelabah (1) gembira (6) geram. (1) girls (1) good luck (1) Gosip (1) Gossip (1) guest book (1) guys (1) hantaran (2) hasil kerja (2) hati-hati (1) henna (1) hilang (2) hormat (1) imback (1) info (2) insomnia (1) jalan2 (3) jambu (1) Kahwin (5) kamus (1) kegemaran (1) kehidupan (1) kejam (1) kemalangan (1) kematian (1) kenduri (1) kesayangan (2) kesihatan (1) keyboard warrior (1) kilang (2) komen (1) kondem (1) kopi pes (1) kosmo (1) kutuk (1) lamaran (1) leader (1) lelaki (1) libas (1) listen (1) loghat (1) maal hijrah (1) macam-macam (1) madah (11) makan2 (5) make up tunang (1) Malam berinai (1) mama (1) memory (5) meniru (1) menyampah (4) menyicah (1) MH370 (1) moments (1) motivasi (1) Mua (1) nikah (1) pantang (1) patung (1) pearl shawl (1) pedoman (3) pembohong (1) pengkhiran (1) penyamun (1) penyibuk (1) perccubaan (1) personaliti (1) petua (2) photo props (1) photograpy (3) potographer (1) pusat (1) quota (1) raya (2) ready (1) rempit (1) review (8) risiko (1) rojak (1) romantik (1) Safi (1) sagment (2) sahabat (1) sakit (9) salam (1) sayang (5) sedih (14) selendang (1) shaklee (2) sharing (27) shawl ciffon (1) sibuk (1) sifat (1) solat (1) steamboat (1) stres (1) sweet memory (2) tabah (1) tahun baru. (1) tak elok (1) teambuilding (1) tempahan tudung tunang (1) tensyen (4) terkejut (1) terlanjur (1) teruja (1) tips (1) tragedi (1) tudung (1) tudung nikah (1) tudung tunang (1) tugasan (3) Tunang (7) umur nabi (1) uncle gedek (1) untuk dia. (1) upsr (1) viel (1) vit C (1) Vote (1) wordless (6) work (1)