Awww Chak v(^_^)v

My photo
Minah Kilang yg suka merempit... Suka berangan... suka makan.. suka melalak.. suka suka nak buat apa... suka hati and suka blur.. hihi yang penting Just be my self V(^_^)V
HOME TIPS PETUA MADAH SHARING

Friday, April 19, 2013

Chief Engineer Nak Berkenalan Dengan aku...

As-Salam..

Dah lama tak bukak email gmail, so pagi ni cheida bukak dan banyaknya email-email yang sangat berguna! Okess!Bohong! Email yang ntah paper.. aku sendiri tak faham!
Then cek la SPAM pulak.. sebab dalam spam ni kadang ada pulak email yang boleh pakai..
Then ternampak wow! Ada private messege yang dah biasa tengok perghh kelas kau jah!! Sekali bukak email dia.. perghhh

Hensem kan noks!! smart gilaaa!! tergoda i nyahhh!! siap explain lagi detial who i am??Hadoiyaiii
Sapa tak nak kan.. lelaki macam ni..Dah la hensem.. Berkerjaya pulak..haiyooo Belambak kali dah dapat email macam ni.. Cheida percaya korang pon ada yang pernah dapatkan.. yang best kali ni siap attach gambar model mana tak taw nak berkenalan.. Hahaha.. Korang ingat aku ni bodoh ke nak percaya korang bulat-bulat.. bila dapat email macam ni dia punya ayat! Perghh semua kerja hebat-hebat, harta billion billion..

 Teringat kisah Seorang membe lelaki yang terkena email macam ni, Cheida namakan membe ni mamat (bukan nama sebenar) So mamat ni memang suka melayan dan mengayat awek, tak kira la awek tu kurus ke, janda ke,mak orang ke semua dia sapu.. seronok melayan dia cakap.. hahaha.. Pendekkan cerita, mamat ini pernah dapat email dari tak dikenali la, agaknya macam yang cheida dapat ni la kot, Memandangkan mamat ni kaki melayan, jadi dia pon replylah email awek tu, (so kita namakan awek tu sebagai minah juga bukan nama sebenar) layan sampai bertukar-tukar gamba, Minah  tu cakap dia tinggal di ireland, ibu dia asal indonesia bapa dia orang ireland, so biasalah ayat-ayat perkenalan, tanya tempat tingal apa yang menarik negara masing-masing (malas cerita detail email dia pon panjang nak baca hahah)
 Part yang bestnya bab gambar.. Korang nak tahu gamba yang dia hantar gamba sapa? Gamba si Marshanda pelakon indonesia tu.. Siap begambar pakai telekung lagi perghhhh.. yang membe ni pulak mentanglah cun layanlah apa lagi.. berbalas-balas email lebih kurang 2 minggu jugak la..  Si minah tu cakap la dia tertariklah dengan islam, dengan malaysia nak datang penang. Lepas 2,3 hari dia cakap dia jatuh hati ngan mamat ni dan  dia nak send parcel yang barang-barang dalam dia berisi barang berharga seperti barang kemas dia ,duit,buku gambar dia dan apa lagi ntah. Dia mintak kawan cheida ni bagi alamat rumah dan no telefon pada pula. Nasib la si mamat ni bijak sikit, dia berikan alamat kilang cheida tapi no fon bagi no dia juga (dasar lelaki kan ) hahaha Satu hari tu ada call masuk no dari negara mana tak tahu yang cakap dia mewakili syarikat Currier amenda ntah nak send parcel dari US, dalam dia ada barang-barang itu ini, tapi nak send parcel tu mamat ni kena bank in duit sebanyak berapa ribu cheida dah tak ingat, So si mamat barulah ni dah dapat hidu yang minah ni kaki kencing. So dia pon ambillah no acc dan bagi alamat kilang yang sama lagi sekali, Petang tu minah tu reply email lagi sekali dekat mamat ni, tanya sama ada receive call tak dan parcel tu,

So mamat ni terus reply email dan sound dia cakap kalau nak kencing agak-agak la.. jangan ingat aku bodoh macam lelaki lain, hahaha terus sengap minah tu dan dia forward email-email dia ngan minah tu satu kilang.. hahhaha tapi bahan dia juga pantang tengok muka cun layan, padahal dari gambar pon dah nyata dia pakai gamba artis indon mana tak taw.. dok mohong hang ja (dielek penang la)

So pengajaran buat korang jangan la percaya email-email berantai ni.. buang masa je! baik layan game candy crush lagi best hahaha..

Till then..

p/s: dunia sekarang macam-macam cara dilakukan untuk mencapai kekayaan jalan singkat.




9 comments:

  1. jangan-jangan negro sebelah rumah je kahkahkahakah!

    ReplyDelete
  2. Baru akak nak ucap tahniah..hahahaha...beware dear...

    ReplyDelete
  3. Byk sendiket penipuan camni skrg....dok tipu duit org pastu yg dok percaya tu silap silap jd keldai dadah....jgn jgn yg perempuan tu pun ntah jantan negro mana nth yg menyamar jd prempuan.....

    ReplyDelete
  4. MV: ha taw x pe noks!! hahaha
    Kak suria: hsahahah tahniahh sajaa
    Kak ena: tu la negro mana x taw dok menyamarr

    ReplyDelete
  5. kena hati2 kalau dpt email2 mcm ni

    ReplyDelete
  6. Haha..akak pun sllu dapat email mcm ni..baca sikit pastu delete terus..kekadang tu terus delete sambil gelak2...haha..mcm2 kaedah utk menipu skrg ni..so, be alert! :)

    ReplyDelete
  7. hahaha..nak mohong pun tengok camne..nak siap guna gambar artis lg..bodoh piang tol..huhu

    ReplyDelete
  8. beware...... heee^^

    p/s: jom join segmen deno? segmen sempena LUPUS awareness month .. http://dayangdeno.blogspot.com/2013/04/segmen-lupus-awareness-month.html

    ReplyDelete
  9. macam2 betul dunia internet ni.namee plak salu dpt email nak bagi duit sejuta kat namee. hehe. ingat kita nak caya ke. no wayyyy

    ReplyDelete

Terima kasih kepada anda yang comel dan hensem yang sudi meninggalkan comment.. nanti cheida on9 cheida approve dan balas balik ye.. in syaa allah... :)

Labels

10 (1) 10 perkara (1) 2013 (1) air tulang belakang (1) akad nikah (1) apex (1) Artis (1) B2B (7) B3:BR (3) battle royale (3) beadings (1) berkenalan (1) bertandang (1) bertunang (1) besday (1) bff (3) blogger (1) blogwalking (1) Bosan (8) cantik (5) carta 10. (2) cerewet (1) Cerpen (3) changes (1) Che Ta (1) Che Ta dengan Zain (1) chewi (1) coklat (1) Dong Xinyi (1) dslr (2) e-day (2) e-day.dilema (1) emosi (1) engagement (2) engineering (1) facebook (1) GA (1) gadis (1) gelabah (1) gembira (6) geram. (1) girls (1) good luck (1) Gosip (1) Gossip (1) guest book (1) guys (1) hantaran (2) hasil kerja (2) hati-hati (1) henna (1) hilang (2) hormat (1) imback (1) info (2) insomnia (1) jalan2 (3) jambu (1) Kahwin (5) kamus (1) kegemaran (1) kehidupan (1) kejam (1) kemalangan (1) kematian (1) kenduri (1) kesayangan (2) kesihatan (1) keyboard warrior (1) kilang (2) komen (1) kondem (1) kopi pes (1) kosmo (1) kutuk (1) lamaran (1) leader (1) lelaki (1) libas (1) listen (1) loghat (1) maal hijrah (1) macam-macam (1) madah (11) makan2 (5) make up tunang (1) Malam berinai (1) mama (1) memory (5) meniru (1) menyampah (4) menyicah (1) MH370 (1) moments (1) motivasi (1) Mua (1) nikah (1) pantang (1) patung (1) pearl shawl (1) pedoman (3) pembohong (1) pengkhiran (1) penyamun (1) penyibuk (1) perccubaan (1) personaliti (1) petua (2) photo props (1) photograpy (3) potographer (1) pusat (1) quota (1) raya (2) ready (1) rempit (1) review (8) risiko (1) rojak (1) romantik (1) Safi (1) sagment (2) sahabat (1) sakit (9) salam (1) sayang (5) sedih (14) selendang (1) shaklee (2) sharing (27) shawl ciffon (1) sibuk (1) sifat (1) solat (1) steamboat (1) stres (1) sweet memory (2) tabah (1) tahun baru. (1) tak elok (1) teambuilding (1) tempahan tudung tunang (1) tensyen (4) terkejut (1) terlanjur (1) teruja (1) tips (1) tragedi (1) tudung (1) tudung nikah (1) tudung tunang (1) tugasan (3) Tunang (7) umur nabi (1) uncle gedek (1) untuk dia. (1) upsr (1) viel (1) vit C (1) Vote (1) wordless (6) work (1)