Awww Chak v(^_^)v

My photo
Minah Kilang yg suka merempit... Suka berangan... suka makan.. suka melalak.. suka suka nak buat apa... suka hati and suka blur.. hihi yang penting Just be my self V(^_^)V
HOME TIPS PETUA MADAH SHARING

Monday, February 25, 2013

Steamboat with BFF

As-Salam..

Hi Peeps! Semalam cheida togather-gather with prens bersteamboat sakan dirumah cheida.. hahaha
Ada apa-apa ke? Tak ada apalah saja je kitaorang nak lepak-lepak sambil makan berbual dan menonton episod terakhir Janji Shirah..

So.. kita orang tong-tong la sorang sikit budget untuk kali ni.. and the master cheff is me!!
hahaha Sebenarnye haram tak tahu pon steamboat tu buat macam mana.. Kawan cheida cakap buat kuah sup atau tom yam je macam biasa. Selepas berbincang dalam grop wassap jadi kita orang decide buat kuah tom yam je.

Cheida ni bukannya pandai pon memasak.. Setakat nak mengeyangkan perut tu boleylah sikit-sikit.. 
Jom tengok hasil steamboat cheida



Ini bahan-bahannya buat simple je..


Tengah menunggu bahan-bahan masak hahaha guna rice cooker pon boleylah.. hhahahaha blasah jee
Sebenarnye kuah ni masak asing dulu dalam periuk lain atas dapur, lepas itu baru pindah ke rice cooker mama ni.. hahaha kena beleter la blasah rice cooker mama sesuka hati lols..



Ni dalam mangkuk cheida hahaha bab makan penuh mangkuk la... ada keow toey cikit saja letak memandangkan kita orang ni dok pelahap lapar.


Muka riakk dapat paw cheida dia sekor nemo
sama bolat matanya seperti kembar kelihatan disitu
 eerk Pic last tu tak tahu apa motips.. Rindu sangat dekat dia semalam beli baju sehelai then lari pergi colik dan jumpa dia kejap dekat kulim hihihi.. Dah pandai berdiri tak nak duduk.. Oleh yang demikian dia dah berjaya paw cheida dia sebiji walker huwawawawa kopak gaji den bulan ni.. huuu x pelah demi Iman qhalif tersayang ekk.. besar nanti melawan cheida luku-luku dai tu hahaha (suka-suka nak luku anak orang).

Itu saja untuk kali ini.. Till then


P/s: pic kita orang tak boley upload  la memandangkan semua dok free hair hihihi...

6 comments:

  1. oic..free hair dlam umah...x per la..janji makan sodap...

    ReplyDelete
  2. wahhh bestnyaaaa makan steamboat, tambah2 mkn2 bersama kawan2 kn.. :D nampak sdp sgt tomyam yg awk masak tu, terliur tgok....heheh

    ReplyDelete
  3. sedapnyer steambot!!!!! suka jugak mkn steambot klu kt seoul garden..huhu :)

    ReplyDelete
  4. Perghhh terbaekkkkk...mmg lazat nih.!

    ReplyDelete

Terima kasih kepada anda yang comel dan hensem yang sudi meninggalkan comment.. nanti cheida on9 cheida approve dan balas balik ye.. in syaa allah... :)

Labels

10 (1) 10 perkara (1) 2013 (1) air tulang belakang (1) akad nikah (1) apex (1) Artis (1) B2B (7) B3:BR (3) battle royale (3) beadings (1) berkenalan (1) bertandang (1) bertunang (1) besday (1) bff (3) blogger (1) blogwalking (1) Bosan (8) cantik (5) carta 10. (2) cerewet (1) Cerpen (3) changes (1) Che Ta (1) Che Ta dengan Zain (1) chewi (1) coklat (1) Dong Xinyi (1) dslr (2) e-day (2) e-day.dilema (1) emosi (1) engagement (2) engineering (1) facebook (1) GA (1) gadis (1) gelabah (1) gembira (6) geram. (1) girls (1) good luck (1) Gosip (1) Gossip (1) guest book (1) guys (1) hantaran (2) hasil kerja (2) hati-hati (1) henna (1) hilang (2) hormat (1) imback (1) info (2) insomnia (1) jalan2 (3) jambu (1) Kahwin (5) kamus (1) kegemaran (1) kehidupan (1) kejam (1) kemalangan (1) kematian (1) kenduri (1) kesayangan (2) kesihatan (1) keyboard warrior (1) kilang (2) komen (1) kondem (1) kopi pes (1) kosmo (1) kutuk (1) lamaran (1) leader (1) lelaki (1) libas (1) listen (1) loghat (1) maal hijrah (1) macam-macam (1) madah (11) makan2 (5) make up tunang (1) Malam berinai (1) mama (1) memory (5) meniru (1) menyampah (4) menyicah (1) MH370 (1) moments (1) motivasi (1) Mua (1) nikah (1) pantang (1) patung (1) pearl shawl (1) pedoman (3) pembohong (1) pengkhiran (1) penyamun (1) penyibuk (1) perccubaan (1) personaliti (1) petua (2) photo props (1) photograpy (3) potographer (1) pusat (1) quota (1) raya (2) ready (1) rempit (1) review (8) risiko (1) rojak (1) romantik (1) Safi (1) sagment (2) sahabat (1) sakit (9) salam (1) sayang (5) sedih (14) selendang (1) shaklee (2) sharing (27) shawl ciffon (1) sibuk (1) sifat (1) solat (1) steamboat (1) stres (1) sweet memory (2) tabah (1) tahun baru. (1) tak elok (1) teambuilding (1) tempahan tudung tunang (1) tensyen (4) terkejut (1) terlanjur (1) teruja (1) tips (1) tragedi (1) tudung (1) tudung nikah (1) tudung tunang (1) tugasan (3) Tunang (7) umur nabi (1) uncle gedek (1) untuk dia. (1) upsr (1) viel (1) vit C (1) Vote (1) wordless (6) work (1)