Awww Chak v(^_^)v

My photo
Minah Kilang yg suka merempit... Suka berangan... suka makan.. suka melalak.. suka suka nak buat apa... suka hati and suka blur.. hihi yang penting Just be my self V(^_^)V
HOME TIPS PETUA MADAH SHARING

Thursday, November 01, 2012

Makan Bukan Kegemaran

As-Salam...

Hi peeps!! Apa khabar??  huwaa sedar tak sedar dah masok bulan NOVEMBER dah... NOVEMBER IN RAIN.. ahaks macam sesuai je tajuk lagu ini kan?? hahaha Okes!! merapek! 

Malam ni jom share ngan cheida makanan apa BUKAN KEGEMARAN KORANG!! Means bukan tak makan or maybe memang lansung tak makan.. yang takkan korang sentuh atau ambil kalau menu itu dihidangkan.. Bukan nak menghina makanan itu.. Bukan tak baik taw.. Makanan adalah sumber rezeki dari allah.. cuma mungkin korang tak lalu makan,kurang berminat atau ada sejarah tersendiri menyebabkan makan itu lansung tidak disentuh oleh korang..

So lets see what i have.. 
Makanan Bukan Kegemaran Cheida 


  • Ikan Keli


Erkk kenapa?? Ramai orang cakap sedap ooo Ikan keli ni... tambah-tambah buat masak sambal cili padi (erk betul ke??) ntah la ikan ni memang out.. Cheida Fobia ngan Kepala dia.. kenapa?? korang tahu kot..
hahaha



  • Belut


Haaaa!!!! Tidakk!!! OMG!!OMG!!OMG!!.. Tolong jangan berikan kepada cheida sama ada masih hidup @ meningal dunia (erk over) ahhaha... Laksa Belut diorang cakap sedap dan belut ni sebenarnye penawar bagi luka-luka dalaman.. Tapi bagi cheida Katakan Tidak kepada Belut.. hihihi


  • Jering.


Hahaha.. apakah ini.. Ini adalah sejenis ulam-ulaman.. Cheida memang tak makan.. Petai favorite tapi yang ni tidak sama sekali.. hihi


  • Tempoyak


Ahhhh... Orang perak punye faveret ni... Durian memang Cheida akan bedal kaw3.. Tapi kalau dah jadi tempoyak.. cheida pensang.. ada masakkan yang berbau tempoyak cheida confirm cancle.. tak makan dah..
nafsu makan akan tiba-tiba menurun dengan jayanya! yay!! 


  • Taugeh


Wahhh ini lagi satu... cheida bukan tak makan.. tapi tak suka!! adehh... kalau makan Char Keow Teoy.. Cheida mesti peransing tougeh sampai clear.. lasst pingan penuh taugeh.. tapi ada la yang tersesat.. telan juga.. huuuuuhuhuhu...



  • Budu!!


ah... sape peminat budu disini!! Im sorry!! im not.. hahaha... 



  • Kerbau Pendek 


hahaha Last skali cheida tak akan makan dan tak mungkin makan adalah menatang ni hahahah kenapa panggil Kerbau pendek sebab tak sampai hati nak sebut nama real dia..Dalam mat saleh comel sgt plak bunyinye hahah kang orang cakap cheida mencarut hahaha.. ook gurau je tapi benda ni dah memang larangan dalam agama islam kita so jangan pulak mandai-mandai pergi try pulak..


Ok thats all.. itu saja setakat ini.. nanti kita share lagi.. so apa makanan bukan kegemaran korang??



P/S: setiap makanan yang diberi itu adalah rezeki allah wajib bagi kita untuk mencari yang halal dan  bersyukur dengan apa yang dikurniakan agar kita mendapat keberkatan dunia da akhirat kelak aminn...

Entry kali ini menunjukkan betapa cerewet dan mengadanya cheida hahaha.. semua pic diatas adalah sumber dari google.


2 comments:

  1. akak makan semua tu kecuali jering dan kerbau pendek..huhuhu

    ReplyDelete

Terima kasih kepada anda yang comel dan hensem yang sudi meninggalkan comment.. nanti cheida on9 cheida approve dan balas balik ye.. in syaa allah... :)

Labels

10 (1) 10 perkara (1) 2013 (1) air tulang belakang (1) akad nikah (1) apex (1) Artis (1) B2B (7) B3:BR (3) battle royale (3) beadings (1) berkenalan (1) bertandang (1) bertunang (1) besday (1) bff (3) blogger (1) blogwalking (1) Bosan (8) cantik (5) carta 10. (2) cerewet (1) Cerpen (3) changes (1) Che Ta (1) Che Ta dengan Zain (1) chewi (1) coklat (1) Dong Xinyi (1) dslr (2) e-day (2) e-day.dilema (1) emosi (1) engagement (2) engineering (1) facebook (1) GA (1) gadis (1) gelabah (1) gembira (6) geram. (1) girls (1) good luck (1) Gosip (1) Gossip (1) guest book (1) guys (1) hantaran (2) hasil kerja (2) hati-hati (1) henna (1) hilang (2) hormat (1) imback (1) info (2) insomnia (1) jalan2 (3) jambu (1) Kahwin (5) kamus (1) kegemaran (1) kehidupan (1) kejam (1) kemalangan (1) kematian (1) kenduri (1) kesayangan (2) kesihatan (1) keyboard warrior (1) kilang (2) komen (1) kondem (1) kopi pes (1) kosmo (1) kutuk (1) lamaran (1) leader (1) lelaki (1) libas (1) listen (1) loghat (1) maal hijrah (1) macam-macam (1) madah (11) makan2 (5) make up tunang (1) Malam berinai (1) mama (1) memory (5) meniru (1) menyampah (4) menyicah (1) MH370 (1) moments (1) motivasi (1) Mua (1) nikah (1) pantang (1) patung (1) pearl shawl (1) pedoman (3) pembohong (1) pengkhiran (1) penyamun (1) penyibuk (1) perccubaan (1) personaliti (1) petua (2) photo props (1) photograpy (3) potographer (1) pusat (1) quota (1) raya (2) ready (1) rempit (1) review (8) risiko (1) rojak (1) romantik (1) Safi (1) sagment (2) sahabat (1) sakit (9) salam (1) sayang (5) sedih (14) selendang (1) shaklee (2) sharing (27) shawl ciffon (1) sibuk (1) sifat (1) solat (1) steamboat (1) stres (1) sweet memory (2) tabah (1) tahun baru. (1) tak elok (1) teambuilding (1) tempahan tudung tunang (1) tensyen (4) terkejut (1) terlanjur (1) teruja (1) tips (1) tragedi (1) tudung (1) tudung nikah (1) tudung tunang (1) tugasan (3) Tunang (7) umur nabi (1) uncle gedek (1) untuk dia. (1) upsr (1) viel (1) vit C (1) Vote (1) wordless (6) work (1)