Awww Chak v(^_^)v

My photo
Minah Kilang yg suka merempit... Suka berangan... suka makan.. suka melalak.. suka suka nak buat apa... suka hati and suka blur.. hihi yang penting Just be my self V(^_^)V
HOME TIPS PETUA MADAH SHARING

Monday, October 29, 2012

Pantang Larang Cheida!

As-Salam..

  Hi peeps! Malam ni cheida just nak share ngan korang ala apa Pantang Larang cheida selama ni..
hahaha No no no bukan pantang larang apa eak.. Ini ada Sikap Pantang Larang yang paling cheida tak suka dan kalau boleh cheida tak nak buat..
okes lets see what i have



  • Pantang Potong Barisan!!
Yup!! This is no 1!! Cheida paling pantang sekali orang potong barisan cheida. Korang bayangkan korang beratur panjang-panjang penat-penat, then datang orang lain sedap je menyelit depan korang.. perghhh ini macam punya perangai.. Cheida tak kasi chance punya.. Sound direct terus!! (apa awak ingat saya kayu ka belakang awak ni/Ade lagi sedara mara yang nak datang duduk depan/ Bunyikan Hon kereta) okes itu sifat negetif cheida buat jangan ikut.. hahaha



  • Pantang Menunggu!!
Ha!! tak suka,tak suka,tak suka!! Jangan bagi cheida tunggu korang lama-lama... atas sebab-sebab perkara yang tak masuk dek akal.. kalau betol-betol janji, tolong tepati ya!! jangan janji ditepati je!! Tapi tak dapat dielakkan buat macam mana tapi kena la inform awal... Tak de la cheida kejam sangat hihi...

  • Pantang orang tak jawab call cheida.
Kalaulah ada meting sekali pon, call balik lah dan bagi tahu kenapa.. ini tidak lansung tak berjawap, dah tu pulak off terus fone!! wahhh ini cukup pantang tambah-tambah melibatkan urusan-urusan rasmi dan penting, rasa nak pergi face to face tumbuk je orang tu.

  • Pantang dapat feedback yang biadap
means?? Cheida cukup hangin dengan manusia yang kalau cheida call,jumpa dan bertanyakan dengan penuh sopan,ramah mesra tiba-tiba dapat jawapan ala-ala acuh tak acuh,muka ketat semacam,suara pulak nada tinggi atau pon layan kita hendak tak nak, Situasi ini selalu berlaku di kunter-kaunter pembayaran,pertanyaan,dan perkhidmatan pelanggan terutama sekali KERAJAAN (okes bukan nak kutuk orang kerajaan but this is reality). Maybe tak semua tapi kebanyakkan yang cheida jumpa tidak memuaskan (ke aku yg cerewet hahaahah) Layanan yang memuaskan di pejabat-pejabat besar sahaja.. (sila marah cheida atas statement ini) hahaha
  • Pantang cakap benda yang sama berulang kali
Cheida paling tak suka ulang benda yang sama 2,3,4 ploh kali... Oh no!! thats not me.. (sebab tu tak boley jadi cikgu) hahaha Cheida tak suka mengajar orang benda yang berulang kali, maksud cheida bukan cheida kedekut ilmu tapi bila cheida mengajar orang tu tak tumpu perhatian lepas tu membangkang plak.. itu memang cheida pantang.. dan bercakap benda yang penting dan sama setiap hari,masa dan ketika.. ahhh cheida berpontensi menjadi leader yang kejam hahaha..


ok thats all for today kang senarai banyak-banyak orang cakap cheida negetif person plak hahaha..
just share je apa yang cheida pantang dan tak suka.. so korang pulak macam mana??




6 comments:

  1. Amboi....sabo2...jgn marah2 sgt!...cool! cool!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh mna da marah kak ena hihi emo jap

      Delete
  2. akak memang pantang org pandang rendah ngan akak, pantang nampak benda2 cantik, pantang ada duit lebih sure nak pi shopping...aisey..mcm2 pantang dah ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak!! Sama la pantang ada duit gk n tgok brng.cntik hahaha perempuan...

      Delete

Terima kasih kepada anda yang comel dan hensem yang sudi meninggalkan comment.. nanti cheida on9 cheida approve dan balas balik ye.. in syaa allah... :)

Labels

10 (1) 10 perkara (1) 2013 (1) air tulang belakang (1) akad nikah (1) apex (1) Artis (1) B2B (7) B3:BR (3) battle royale (3) beadings (1) berkenalan (1) bertandang (1) bertunang (1) besday (1) bff (3) blogger (1) blogwalking (1) Bosan (8) cantik (5) carta 10. (2) cerewet (1) Cerpen (3) changes (1) Che Ta (1) Che Ta dengan Zain (1) chewi (1) coklat (1) Dong Xinyi (1) dslr (2) e-day (2) e-day.dilema (1) emosi (1) engagement (2) engineering (1) facebook (1) GA (1) gadis (1) gelabah (1) gembira (6) geram. (1) girls (1) good luck (1) Gosip (1) Gossip (1) guest book (1) guys (1) hantaran (2) hasil kerja (2) hati-hati (1) henna (1) hilang (2) hormat (1) imback (1) info (2) insomnia (1) jalan2 (3) jambu (1) Kahwin (5) kamus (1) kegemaran (1) kehidupan (1) kejam (1) kemalangan (1) kematian (1) kenduri (1) kesayangan (2) kesihatan (1) keyboard warrior (1) kilang (2) komen (1) kondem (1) kopi pes (1) kosmo (1) kutuk (1) lamaran (1) leader (1) lelaki (1) libas (1) listen (1) loghat (1) maal hijrah (1) macam-macam (1) madah (11) makan2 (5) make up tunang (1) Malam berinai (1) mama (1) memory (5) meniru (1) menyampah (4) menyicah (1) MH370 (1) moments (1) motivasi (1) Mua (1) nikah (1) pantang (1) patung (1) pearl shawl (1) pedoman (3) pembohong (1) pengkhiran (1) penyamun (1) penyibuk (1) perccubaan (1) personaliti (1) petua (2) photo props (1) photograpy (3) potographer (1) pusat (1) quota (1) raya (2) ready (1) rempit (1) review (8) risiko (1) rojak (1) romantik (1) Safi (1) sagment (2) sahabat (1) sakit (9) salam (1) sayang (5) sedih (14) selendang (1) shaklee (2) sharing (27) shawl ciffon (1) sibuk (1) sifat (1) solat (1) steamboat (1) stres (1) sweet memory (2) tabah (1) tahun baru. (1) tak elok (1) teambuilding (1) tempahan tudung tunang (1) tensyen (4) terkejut (1) terlanjur (1) teruja (1) tips (1) tragedi (1) tudung (1) tudung nikah (1) tudung tunang (1) tugasan (3) Tunang (7) umur nabi (1) uncle gedek (1) untuk dia. (1) upsr (1) viel (1) vit C (1) Vote (1) wordless (6) work (1)