Awww Chak v(^_^)v

My photo
Minah Kilang yg suka merempit... Suka berangan... suka makan.. suka melalak.. suka suka nak buat apa... suka hati and suka blur.. hihi yang penting Just be my self V(^_^)V
HOME TIPS PETUA MADAH SHARING

Wednesday, October 31, 2012

Dari Kerana Mata


As-Salam

Hi peeps!! 

Okes!! tonite jom kita selidik Rahsia bentuk dan saiz mata kita...
Jeng jeng jeng semua duduk depan cermin sekarang belek mata masing-masing ahaks.. 
hihihi ini pon sumber dari email yang cheida 
dapat dulu, sempat copy paste.. 
so lets see what we have :)



sumber google
 Saiz mata kecil
Peramah, banyak cakap, kurang pertimbangan. Lelaki boleh jadi kelam kabut akibat mulutnya. Bersikap periang tapi bila marah lambat sejuknya. Bila bercinta suka tukar pasangan kerana hatinya tidak pernah puas. Boleh bahagia dengannya jika dapat penuhi kehendak duniawinya dan melayan syahwatnya dengan baik.

Saiz mata sedang
Sederhana, tidak banyak berahsia, ada pertimbangan, bertanggungjawab serta perlukan belaian mesra suami.

Saiz mata lebar
Cukup kuat berahsia, otak kurang cergas, pemarah,bertindak tanpa fikir panjang, kurang teratur, tiada arah tujuan dan putus asa. Tapi boleh setia. Nafsu syahwat tinggi.

Mata selalu berkedip
Pemaaf, senang dibawa berbincang, memahami dan sabar. Wanita ini baik

Mata jarang berkedip
Wanita ini istimewa, bijaksana, baik pekerti, setia, adil,bertanggungjaw ab,tidak cerewet, membantu dan membahagiakan.

Mata cengkung
Kurang memuaskan, materialistik, hidup dengannya boleh sengsara, kata manis tapi bohong, mahu senang, mudah curang, bila anda susah dia tidak peduli.

Mata redup
Wanita ini mudah dipermainkan, tidak dapat kawal emosi, hati tidak tetap, banyak kenalan kurang sahabat, mengumpat, irihati, kejam, kasar,mencemuh, pemarah.

Matanya seolah tersembul keluar
Sifatnya baik, rela, tabah, menyenangkan, ikut kata. Tapi mungkin tidak tepati janji, pendendam, tamak dan marah bila tidak puas nafsu syahwatnya.


P/s:  cheida mata yg macam mana eak?? erk sendiri cari hahaha :P
sumber email  dan google,

Monday, October 29, 2012

Pantang Larang Cheida!

As-Salam..

  Hi peeps! Malam ni cheida just nak share ngan korang ala apa Pantang Larang cheida selama ni..
hahaha No no no bukan pantang larang apa eak.. Ini ada Sikap Pantang Larang yang paling cheida tak suka dan kalau boleh cheida tak nak buat..
okes lets see what i have



  • Pantang Potong Barisan!!
Yup!! This is no 1!! Cheida paling pantang sekali orang potong barisan cheida. Korang bayangkan korang beratur panjang-panjang penat-penat, then datang orang lain sedap je menyelit depan korang.. perghhh ini macam punya perangai.. Cheida tak kasi chance punya.. Sound direct terus!! (apa awak ingat saya kayu ka belakang awak ni/Ade lagi sedara mara yang nak datang duduk depan/ Bunyikan Hon kereta) okes itu sifat negetif cheida buat jangan ikut.. hahaha



  • Pantang Menunggu!!
Ha!! tak suka,tak suka,tak suka!! Jangan bagi cheida tunggu korang lama-lama... atas sebab-sebab perkara yang tak masuk dek akal.. kalau betol-betol janji, tolong tepati ya!! jangan janji ditepati je!! Tapi tak dapat dielakkan buat macam mana tapi kena la inform awal... Tak de la cheida kejam sangat hihi...

  • Pantang orang tak jawab call cheida.
Kalaulah ada meting sekali pon, call balik lah dan bagi tahu kenapa.. ini tidak lansung tak berjawap, dah tu pulak off terus fone!! wahhh ini cukup pantang tambah-tambah melibatkan urusan-urusan rasmi dan penting, rasa nak pergi face to face tumbuk je orang tu.

  • Pantang dapat feedback yang biadap
means?? Cheida cukup hangin dengan manusia yang kalau cheida call,jumpa dan bertanyakan dengan penuh sopan,ramah mesra tiba-tiba dapat jawapan ala-ala acuh tak acuh,muka ketat semacam,suara pulak nada tinggi atau pon layan kita hendak tak nak, Situasi ini selalu berlaku di kunter-kaunter pembayaran,pertanyaan,dan perkhidmatan pelanggan terutama sekali KERAJAAN (okes bukan nak kutuk orang kerajaan but this is reality). Maybe tak semua tapi kebanyakkan yang cheida jumpa tidak memuaskan (ke aku yg cerewet hahaahah) Layanan yang memuaskan di pejabat-pejabat besar sahaja.. (sila marah cheida atas statement ini) hahaha
  • Pantang cakap benda yang sama berulang kali
Cheida paling tak suka ulang benda yang sama 2,3,4 ploh kali... Oh no!! thats not me.. (sebab tu tak boley jadi cikgu) hahaha Cheida tak suka mengajar orang benda yang berulang kali, maksud cheida bukan cheida kedekut ilmu tapi bila cheida mengajar orang tu tak tumpu perhatian lepas tu membangkang plak.. itu memang cheida pantang.. dan bercakap benda yang penting dan sama setiap hari,masa dan ketika.. ahhh cheida berpontensi menjadi leader yang kejam hahaha..


ok thats all for today kang senarai banyak-banyak orang cakap cheida negetif person plak hahaha..
just share je apa yang cheida pantang dan tak suka.. so korang pulak macam mana??




Thursday, October 25, 2012

AMARAN!! 18SG TAK BERANI JANGAN TENGOK

As-Salam

Morning alls!! hahaha Terlebih dahulu cheida ingin mengucapkan Salam Aidiladha kepada semua rakan-rakan blog cheida.. Sayang korang!!!

Memandangkan esok hari raya korban.. Pada mereka yang akan pulang ke kampung pada hari ini... memandulah dengan berhati-hati.. Ingatlah wajah mereka yang menanti dan lembu yang hendak dikorbankan.. Jangan sampai anda yang terkorban pulak..

So semalam dalam perjalanan pulang dari kerja.. Cheida ternampak la satu kemalangan dipersimpgan lampu isyarat... Tak tahulah cheida syeh apa masok dalam badan boley pulak berenti motor.. pergi Gaji wartawan tak bergaji..

Ikotkan memang salah lah sebab.. menyibuk satuhal.. bagi sesak jalan plak.. haha.. mengangu lalu lintas dan kerja bomba.. erk tapi ntah la selalu jalan je.. tapi semalam.. Tujuan cheida paparkan ni bukan nak aibkan sesiapa tapi pengajaran buat korang.. Berhati-hatilah memandu.. kesian pada keluarga dan orang lain.. Janganlah memandu mengikut perasaan pentingkan diri..
Rumah tu melekat je kat tanah tak kemana pon.. Ambillah ini sebagai IKTIBAR DAN PENGAJARAN

Tapi tak berani jangan tengok!! AMARAN!!
video





p/s:walau apa pun bangsa arwah/mendiang sama-samalah kita doakan agar dosa-dosanya diampunkan allah amin..

Monday, October 22, 2012

Wedding Photograper Terbaik Buat Anda!!

As-Salam...

Entry this week special to B2B.. Sebab cheida dapat banyak betol undangan perkahwinan dari rakan-rakan seperjuangan!! Cepatnye masa berlalu...Rramai dah kawan-kawan cheida melangkah dan menamatkan zaman bujang masing-masing..
ada baby pon ramai dah.. huuwaaaa bestnye!!
Cheida?? erk.. ok next!! go to the topic please hahaha...

Ok sempena musim perkahwinan ni.. cheida nak share dengan korang semua antara photogrpher pilihan cheida untuk merakamkan detik-detik dan memory terindah korang! yelah kahwin seumur hidup so korang mesti nak rakam the best moment as a memory dalam hidup korang kan.. So today cheida ada beberepa list photographer yang cheida kenal and follow la dalam FB dan blog.. So lets start it!



Ok ni photgrhaper belah UTARA habaq mai!!
hasil dia memang terbaik!! Cheida suka dia snap moment.. waaah romantik sgt x percaya korang boleh terjah blog dia dengan klick link diatas tu!



Ha hensemkan orangnye?? hahaha no no no ni dah berpunya ok!! Ni kawan cheida masa study dulu.. korang boleh pergi ke blog dia untuk lihat hasil dan contact dia dari sana.. cara dia edit gambar sngatlah kreatif.. Takarana ni area perak dan utara ya kawan-kawan.


foto by razali        


arghhhhh!! Gambar dia!! moment dia shoot!!! TERBAIK!!! kalau dia ada sebelah utara hari-hari suruh dia snap pic cheida yg comel erk?? (ok over hahaha). Abg razali ni area johor, law korang kawasan belah sana boleh contac dia. moment dia shoot mengambarkan perasaan korang masatu layan gila. Tak caya pergi blog dia dan FB dia seach ayat Foto By Razali, tak rugi korang amik dia.. sekarang ni dia wat promotion diskaun RM200!! tunggu apa lagi cepatlah rebut korang yang sebelah johor tu... :)



ni pic kawan cheida. tgok cantikkan diorang snap pic.. sweet sangat cheida pon suka.. yang ni pon area utara sapa-sapa nak boleh terus ke blog diorg ok



Firyusof.. korang leh add FB dia tgok hasilnya sendiri. Nice santai, dia juga ajar cara-cara edit pic.. tak kedekut ilmukan Fir ni? so berminat leh add dia melalu link yang cheida attach tu :)

 



Last one is abg zul. kenal melalui FB. Hasil kerja abg zul mmg cantik, pengantin yang snap pic pon semua muka hapy ceria je.. yang ni pon area utara gak hahah.. sesapa berminat boleh la contac abg zul ok.



setakat ini saja review dari cheida pasal weding photographer ni..
korang yang B2B tu boleylah try contac mereka-mereka diatas untuk pertanyaan lanjut. Till then~

p/s: seronok tengok gambar orang kahwin hati pon gedik meronta2 nak kahwin tpi apakan daya.. belom smpai seru lg. cewahh hahaha

Friday, October 19, 2012

Simple Segmen : Saya Nak Blogwalking


wah lama x join sagment.. dulu join miss Z punya sagment gak pollower naik terus hahaha thanks Miss Z..

jom join sagment Miss Z.. Jangan luper terjah blog dia okey!! ni antara blog kegemaran cheida.. Last join? Today... hahaha sblom 12.00 erkk harap sempat la yea.. :)

Sunnah Sikat Rambut

Sunnah Sikat Rambut

Rasulullah s.a.w melarang menyikat rambut di dalam kamar mandi kerana perbuatan itu melemahkan umbi rambut.

Seseorang itu hendaklah duduk ketika bersikat kerana ia akan mengguatkan otot jantung dan elak daripada melakukannya secara berdiri sebab ia akan melemahkan jantung.

Seseorang yang bersikat ketika berdiri akan terjebak dalam masalah hutang.

Adalah makruh menggunakan sikat yang diperbuat daripada perak atau bersadurkan perak.


Thursday, October 18, 2012

My first besday prasent...

As-Salam...

Harini  hari genaplah aku hidup dimuka bumi allah ini selama....
2++++ muahahahahah rahsia ke? Tak lah malu je nak bagi tahu.. :P
Actualy bos aku dah celebrate ari isnin ritu. This month is single besday grop!!
wehaaa and bos cakap next year semua kena keluar dr title single.. termasoklah dia sendiri..
erk arahan ke apa nih?? hahaha.. kalau dia nak kahwin jalan je la dulu..
Cheida sama kawan stil 2++ ma hihihi dia dah 3++ (halamak terkutuk plak..hahah)

besday gurlss!! 

Terima kasih bos for the cake.. sedap sgt!!..
dan hari ni.. chak!! im already tambah setahun haha... dan hadiah pertama yang dapat adalah...


yeah!!! dah 10x ulang pi toilet ni huhuhuhu... makan apa tak tahu lah...
Terima kasih rakan2 yg wish besday untuk cheida :):):) may allah bless u all...











Wednesday, October 17, 2012

10 CARA-CARA KEKAL ROMANTIK

 SEMAKIN usia meningkat, semakin berkurangan perasaan cinta terhadap pasangan. Itu hakikatnya bagi segelintir pasangan yang cepat bosan dengan rumah tangga mereka. Atas faktor ini banyak kes-kes penceraian rumah tangga berlaku.

Jika dikaji-kaji semula, kebanyakkan punca penceraian ini berpunca apabila sikap pasangan masing-masing yang kurang memberikan perhatian antara satu sama lain, pendek cerita masa bercinta bukan main romantik la... dah kahwin anak sorang ok lagi bila masok dua.. nahai… hilang abis semua..

Mungkin disebab apa yang mereka lalui setiap hari bersama pasangan dianggap sebagai rutin, bukan tanggung jawab yang harus dilaksanakan seikhklas hati.




Terdapat banyak cara untuk mengharmonikan perkahwinan dengan penuh perasaan kasih sayang.
Berikut  tip yang dapat cheida konsikan bersama anda:

 1.     Masak makanan kesukaan pasangan
Sebelum berkahwin, ramai di antara kita sudah masak dengan makan minum pasangan kita. Oleh itu, jadikannya lebih romantik apabila anda menyajikan masakan kegemarannya saat dia sedang bercuti, berehat atau santai di sekitar rumah. Memang nampak mudah, tapi tidak semua mampu berbuat sedemikian. Teruskan kerana ini akan memberikan kesan positif apabila pasangan anda menghargai dan dijaga rapi oleh insan tercinta.

2.     Apabila jatuh sakit, berilah perhatian yang lebih!
Elakkan daripada membebel atau yang seangkatan dengannya. Seharusnya anda berikan perhatian yang lebih dengan menemaninya selalu dan memenuhi segala kemahuannya. Ini merupakan salah satu cara terbaik untuk anda memainkan peranan anda sebagai isteri dan jururawat kepada pasangan sebaik mungkin. Pasangan yang kurang sihat mungkin lebih sensitif dan emosi kurang stabil. Jadi berikan perhatian lebih.

3.     Aktiviti memasak
Amatlah bagus bagi pasangan suami isteri untuk tolong-menolong di antara satu sama lain. Selain dapat mengeratkan lagi perhubungan, perhubungan akan menjadi lebih hangat dan romantik.


4.     Lakukan kejutan buat si dia!
Salah satunya, SMS cinta untuk pasangan anda pada saat  yang dia tidak menjangkakan. Katakan, “I Love You Forever”.



5.     Tulislah ayat-ayat cinta
Romantik bukan, jika anda meletakkan sekeping kad di atas meja solek isteri atau untuk lelaki, di tempat yang mudah untuk dilihat pasangan. Kejutan sebegini akan mengeratkan lagi hubungan romantik. Si dia mungkin akan mendakap anda sebagai tanda terima kasih.


6.     Hobi
Cuba meminati hobinya. Ini kerana secara tidak langsung dapat meningkatkan tahap romantik yang maksimum anda dan pasangan. Anda juga haruslah memberi sokongan walaupun bukan secara memaksa diri. Perhatian anda akan membuatkan hati si dia lebih senang dan bertambah sayang.


7.     Lakukan kerja yang biasa dilakukan oleh pasangan anda
Go for it, jangan goyang kaki, lakukan aktiviti seperti menyapu sampah atau mengemas rumah. Dan mesti dia akan berasa pelik, kenapa perangai anda berubah. Anda hanya perlu ucapkan kepada si dia , “Because I Love You”.


8.      Ambil masa bermanja.
Sebelum tidur atau selepas bangun tidur, ambillah masa untuk bermanja-manja dengan pasangan anda. Urut pasangan anda dan belailah dia.


9.    Godai pasangan.
 Ketika anda bekerja, goda pasangan anda dengan menghantar SMS romantik. Berikan dia pujian dan sentiasa buatkan mereka berfikir bahawa anda selalu teringatkan dia.


 

10.    Membeli kad ucapan.
Sekali sekala, Belilah kad ucapan yang romantik dan tulislah  “I love U” di dalamnya. Hantar kepada pasangan anda dan lihat respondnya!!.

Jadi apa yang perlu anda pegang sekarang ialah usia bukan alasan untuk merenggangkan mahligai istana yang telah lama dibina. Peliharalah ia sebaik-sebaiknya. Bukan itu sahaja, jagalah perhubungan sesama pasangan agar apa yang dipertahankan selama ini berkekalan.

Thursday, October 11, 2012

Mari kenali perintang @ resistor

As- Salam..

Kali ini tak ada apa nak update pon.. saja je nak share..
memandangkan kerja sekarang ni berhadapan dengan perintang @ resistor so cheda dengan baik hati nak ajar asas mengenali perintang (erk asas sudah la lebih-lebih cheida tak pandai)
Nak baca value resistor kalau masa study selalunye cikgu @ pensyarah bg resistor murah ni la... lepas tu hafalah kod warna perintang tu... hahaha.. sapa tak tahu baca dapat la hadiah...
Rahsia nak hafal kod warna pulak selalu buat ayat macam ni
"haji cik mat orang kaya hendak beli ubi kayu putih emas perak..."


ni adalah kod warna perintang

Bila kerja ni opkos la pakai perintang yang advance cikit.. hahaha bukan balagak tapi faktor2 board tatser dan chamber yang mengada-ngada terpaksalah mengunkan perintang-perintang seperti dibawah ya..

 
  
contoh  resistor dan part number berserta nilai yang kena measure sendiri.
  
Okeh!! apa motif ni? ntah tak tahu..  berenti merepek..
Sambung  buat kerja dan trobleshoot kabel sampai pass!! arghhh!!
2 cable pending ni choii!!!!


Okes itu saja (gelabah ja kan macam orang paham kerja aku muahahahahah)


Wednesday, October 10, 2012

Carta 10 blog kegemaran!!

Carta 10 blog kegemaran cheida,

hari ini meh tengok 10 blog yang rajin cheida terjah.. hihihi.. yang cheida tak senarai tu jangan kecil hati.. cheida bukan tak suka blog korang cheida suka.. cuma sekarang ni part 1 dulu incoming blog yang lain pulak..
okeh meh tgok blog yang bertuah :)


          10.         Ena story



kak ena seorang pengomen rajin diblog cheida, kak ena juga rajin ajar tutorial jahit manik. Sape nak belajar jahit manic jom pergi blog kak ena!!

          9.         misszberceloteh


blogger yang selalu memaparkan segment, dan menganjurkan segment blogger hahaha.. pendek cerita sebabkan dia la cheida punya follower meningkat.. thanks miss Z..  jom terjah blog dia.. blog dia comel sgt sekarang J

          8.         suriaamanda


kak suria.. ok blog ni memaparkan kisah kak suria sendiri tentang life dia sebagai ibu tunggal yang cekal dan tabah menghadapi liku-liku hidup.. nak tahu lebih lanjut terjah blog dia ok.

          7.         Blog aku bukan blog bapak kau

pelajar UKM dalam bidang sains nutricion (okes tak tahu detail kos ape tu,) blog dia ni sape tengah boring, silalah ke blog dia.. perghhh tak kering gusi baca semua entry yang ada.. lukisan yang dilukis (ya allah mmg buruk) hahaha tapi sempoy!! Santai bersahaja dan tak lupa.. peminat tegar LISA SURIHANI.. tapi sekarang dia jarang update la.. (frust lisa dah kahwin kot) hahaha..


 
          6.         awieomar



ehem2.. tak kenal lagi blog siapa ni?.. bloger yang menganjurkan pertandingan blogger-blogger . contohnya yang cheida join sekarang ni la battle royale. Game2 yang dianjurkan mencabar minda dan kretiviti perserta secara tak lansung ia meningkatkan semangat berblogging kepada semua peserta yang terlibat. So sape-sape yang ada blog tapi pemalas nak update macam cheida ni joinlah game yang awie anjurkan.. automatic jadi rajin update entry hahaha. Jom terjah blog awie. J


          5.         arjunakirana


ehem… blog arjunakirana.. salah satu list blogger hensem yang ada dalam favorite cheida.. (halamak terpuji pulak hahaha) okes la bukan sebab dia hensem cheida suka blog dia tapi cheida suka cara penulisan dia. Dan desing blog dia… simple and nice. Entry yang di tulis semua berkisarkan kehidupan dia. Selalu kita jumpa blogger wanita yang suka tulis entry pasal life dia, frust dan macam-macam. Kali ini meh tengok versi laki pulak.
 
 

          4.         blogbeginsatforty


wohooooo!! Uncle gedek!! Nothings to say… masok dan tgok sendiri.. sebab?? Dia Cuma meletakkan gambar dia dengan muka serious dengan background menunjukkan massage yang ingin disampaikan.


          3.         benashaari


hahaha okey sapa x kenal abg ben ni kan.. cheida mula tengok ramai blogger follower dia.. kenapa eak? best sangat ke??? masok tengok iklan penuh huh tak best la keluar balik.. Then satu hari tu tergerak hati masuk lagi blog dia... mulanye ingatkan dia blogger politik tapi sebenarnya salah!! Hahaha (don’t judge book by cover!) entry buat cheida tertarik ialah pasal anak dia la!! Qhalif iman!! Hahaha suke.. anak dia aiyo seyes comel, blog dia mmg santai.. apa yang ditulis bedasarkan pengalaman dia.. desing blog dia seyes kutuk desing biasa2 ja semak iklan yang ntah la.. (sory abg ben hahaha).  hahaha.. tapi entry terbaik!! dan apa yang dikongsikan bg cheida bagus buat semua...  

          2.         nicknashram


seorang guru yang menampilkan pelbagai tips dan pendapat tentang isue-isue semasa dan kehidupan masa kini.Entry dia penuh ilmiah (ye lah dia pon cikgu kan hahhaa) santai dan rileks. Cheida kenal ngan nick ni melalui Blogger game yang cheida join sekarang ni. Seyesly dia seorang blogger yang tak sombong setiap komen pasti direply, kalau tak reply dia sibuk la tu hihihi…




          1.         Fynahere


Blog memaparkan tips kecantikkan,andaman dan fashion cheida paling suka.
Fyna selalu berkongsi tips2 kecantikan dan  tutorialnya di blog dan you tube.
So korang yang nak make up kahwin natural but nice ley la terjah blog dia.. then contact dia dari sana.. tgok hasil mak andam dia lakukan sure puas hati J



so itu saja buat kali ini.. korang boleylah pergi terjah tengok blog-blog diorang ni... kalau suka boleh follow .. have a nice day all





Kawan??

As-salam...


Kadang-kadang aku terfikir..

Benarlah kata orang kawan 1 tempat kerja itu. Tidak boleh dinamakan sahabat..
Mereka hanya mencari kita dalam kesusahan. Bila senang batang hidung pon tak nampak.

Kawan 1 tempat kerja ini hanya muncul bila time makan, kenduri, event kilang anjurkan, kenderaan rosak dan sebagainya.

Kalau lebih dari itu semuanya mengaru,mencarut mengelabah dan segala meng dok ada semua keluar.

Hari ini duduk semeja makan bersama keluar bersama, esok bila ada seorang tak datang, ada topic baru yang dibincangkan. Lusa, berkumpul semula dalam kumpulan berpecah, dan ada topic baru yang disampaikan.. arghhh itulah kawan..

Depan kita cakap lain belakang kita cakap lain.. hari ni mengata si polan sipolan
Bolehkan duduk semeja, depan muka manis belakang bukan main bukak pekung orang,
Lepas tu pulak ada pulak batu api yang menjadi pembela dan ingin mengetahui kebenaran.. hmm tak terfikirka akibat dan kesan dari tindakkanya mengakibat semua orang dalam diam makan hati??

Susahkan berhadap orang yang dirinya baik umpama malaikat, muka suci umpama bidadari syurga.. selalu menegakkan kebenaran. Ayat-ayat dan kata nasihatnya pulak tak ubah seperti para anbia… tapi disebalik tindakkan pulak??

Hanya mendiamkan diri apa yang aku dengar.. dan satu kesilapan aku terbesar… mempercayai mereka dengan menceritakan apa terbuku dan terjadi dalam diam grop itu.. dan akhirnya aku dipersalahkan.. dan dikeji.. oleh kerana aku seorang yang lantang bersuara namun itu tidak bererti aku berhati kejam..

Ya allah berilah aku kekuatan menghadapi dugaan mu kali ini…




Monday, October 08, 2012

“AKU & BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE”

As-Salam...

Okess new task from B3:BR
Jom tengok soalan apa yang ditanya dan jawapan apa yang cheida merepekkan muahahaha..



1. Sejak bila mula mengenali game BLOGGER ini?
Sejak musim ke dua FANTASY FOREST .

  2. Adakah anda tahu tentang komik/filem BATTLE ROYALE sebelum atau selepas game ini bermula?
Tahu melalui Filem itu pun selepas game ini bermula

3. Siapakah blogger yang anda kenal pernah sertai game BLOGGER ini?


4. BATTLE ROYALE ada 2 versi, komik dan filem. Mana satu yang anda suka? Dan kenapa?
Filem. Sebab saya tak suka baca komik animasi, filem boley layan muahahahaha.

5. Anda rasa sesuai ke BATTLE ROYALE dijadikan tema untuk game ini?
As long masih boleh difahami konsep permainan dan jalan cerita permainan tak ada masalah dengan Tema apa pun.

6. Pilih 2 watak dalam BATTLE ROYALE yang anda minat dan beri sebabnya.
Shinji Mimura  : kalau tak silap la ini nama dia.. dia seorang yang bijak mengatur stategi, dia berjaya mengodam system computer dan menghasilkan bom untuk memusnahkan pusat kawalan tentera, tapi malangnya mereka tersilap langkah apabila bertemu dgn kiriyama yg di sangkakan nanahara.

Kawada : bijak mengatur langkah.. dia membuat semua orang terkeliru dengan watak dan peranannya yang sebenar… tidak teragak2 menbunuh sesiapa yang mendatangkan bahaya buat dirinya..
 Kiriyama dan Kawada .

p/s : sebab lain.. 2,2 ni hensem hahahaha..

7. Cadangkan satu tema untuk BLOGGER musim akan datang.
No idea at all

8. Pilih 2 watak dalam BATTLE ROYALE yang anda tak suka dan beri sebabnya.
Nanahara: sebab, watak yang tak logik.. baik sangat.. bosan.. hero lembik (muhahahaha hamik kaw)

Hirono: Gurl ada kesempatan bunuh mitsuko tapi merepek soal dendam yang ntah pa pe.. bunuh je la dah ada kesempatan hadoii (ni dinamakan budus  kurang cerdik hahaha)
Ok komen yang dah ke emosi.. :P

pengang pistol tu adalah hirono gadis kurang cedik bahasa kasar ngek!! hihi



9. Sebutkan seorang rakan blogger anda yang tahu tentang game ini dan berminat nak menyertainya.
 Setakat ini ada en awie post coment ajak nadia join this game dan dia ade respond how to join... I think she interested for this but maybe she doesn’t know how to join. J

10. Apakah nilai positif / pengajaran yang dapat diambil dari cerita BATTLE ROYALE ini.
Nilai positif dan pengajaran dalam cerita ini adalah  tentang nilai persahabatan,kepercayaan dan kesetiaan. Semangat untuk terus hidup berjuang bersama rakan yang lain.Mereka cuba bekerja sama untuk terus menghadapi cabaran yang mereka lalui…walaupun mereka terlibat didalam battle royale ini yang secara automatik sifat saling mempercayai sesama mereka telah hilang dan pudar dan mereka saling mencurigai antara satu sama lain, namun ada sesetengah dari mereka masih mengekalkan semangat berkerjasama dan ditonjolkan oleh watak shinji bersama rakan dan juga kawada,nanahara dan noriko. 

Labels

10 (1) 10 perkara (1) 2013 (1) air tulang belakang (1) akad nikah (1) apex (1) Artis (1) B2B (7) B3:BR (3) battle royale (3) beadings (1) berkenalan (1) bertandang (1) bertunang (1) besday (1) bff (3) blogger (1) blogwalking (1) Bosan (8) cantik (5) carta 10. (2) cerewet (1) Cerpen (3) changes (1) Che Ta (1) Che Ta dengan Zain (1) chewi (1) coklat (1) Dong Xinyi (1) dslr (2) e-day (2) e-day.dilema (1) emosi (1) engagement (2) engineering (1) facebook (1) GA (1) gadis (1) gelabah (1) gembira (6) geram. (1) girls (1) good luck (1) Gosip (1) Gossip (1) guest book (1) guys (1) hantaran (2) hasil kerja (2) hati-hati (1) henna (1) hilang (2) hormat (1) imback (1) info (2) insomnia (1) jalan2 (3) jambu (1) Kahwin (5) kamus (1) kegemaran (1) kehidupan (1) kejam (1) kemalangan (1) kematian (1) kenduri (1) kesayangan (2) kesihatan (1) keyboard warrior (1) kilang (2) komen (1) kondem (1) kopi pes (1) kosmo (1) kutuk (1) lamaran (1) leader (1) lelaki (1) libas (1) listen (1) loghat (1) maal hijrah (1) macam-macam (1) madah (11) makan2 (5) make up tunang (1) Malam berinai (1) mama (1) memory (5) meniru (1) menyampah (4) menyicah (1) MH370 (1) moments (1) motivasi (1) Mua (1) nikah (1) pantang (1) patung (1) pearl shawl (1) pedoman (3) pembohong (1) pengkhiran (1) penyamun (1) penyibuk (1) perccubaan (1) personaliti (1) petua (2) photo props (1) photograpy (3) potographer (1) pusat (1) quota (1) raya (2) ready (1) rempit (1) review (8) risiko (1) rojak (1) romantik (1) Safi (1) sagment (2) sahabat (1) sakit (9) salam (1) sayang (5) sedih (14) selendang (1) shaklee (2) sharing (27) shawl ciffon (1) sibuk (1) sifat (1) solat (1) steamboat (1) stres (1) sweet memory (2) tabah (1) tahun baru. (1) tak elok (1) teambuilding (1) tempahan tudung tunang (1) tensyen (4) terkejut (1) terlanjur (1) teruja (1) tips (1) tragedi (1) tudung (1) tudung nikah (1) tudung tunang (1) tugasan (3) Tunang (7) umur nabi (1) uncle gedek (1) untuk dia. (1) upsr (1) viel (1) vit C (1) Vote (1) wordless (6) work (1)